Az életét adta barátnőjéért egy fiatal férfi a Balatonban

A barátnőjét kimentette a mély vízből, de ő már nem érte el a partot.

Forrás: Sonline2024. 08. 05. 22:11
Siófok, 2023. június 14.
Fürdõzõk a Balatonban Siófoknál 2023. június 14-én. A tó átlagos vízállása meghaladta a 120 centiméteres szabályozási szintet, így egyes déli parti települések védelme érdekében június 13-án megkezdõdött a vízeresztés.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy fiatal férfi meghalt, miután kimentette a barátnőjét a Balaton mély vízéből, az eset még Július 27-én, szombaton este 19 órakor történt – közölte a Sonline, miután megkereste őket egy szemtanú, aki szerint az eset óta senki nem számolt be a történtekről.

– A fiatalember a barátnője segítségére indult, mivel a nő bajba került a balatonlellei strand egy mélyebb részén. A férfi megmentette barátnője életét, de közben elmerült, és sokáig maradt víz alatt. 

A halál oka fulladás volt, nagy mennyiségű víz került a tüdejébe. A mentés során, tehát feláldozta magát a barátnőjéért

– állította a szemtanú. Hozzátette: a fiatal férfit 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni a balatonlellei Napfény strand partján, de sajnos nem jártak sikerrel.

– A portál megkereste az esettel kapcsolatban a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették, hogy valóban történt haláleset, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított. A lap információi szerint a vízbe fulladt férfi 26 éves volt és a Baranya vármegyei, Hegyszentmártonban élt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.