Baltával támadt haragosára egy férfi, a lapát mentette meg az áldozat életét

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat az ügyészség.

2024. 08. 06. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy agresszív szóváltásnak baltás támadás lett a vége – írja a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportál.

A vármegyei főügyészség a lapnak azt nyilatkozta, hogy emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfi ellen.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi egy személyes konfliktus miatt idén február 25-én gépkocsival megjelent egy ismerősével a haragosa barátjának tiszaföldvári házánál. Az ingatlannál két ott lévő férfival azonnal heves, agresszív vitába kezdett. A későbbi sértettet le is köpte. Az indulatos perpatvar zajára felébredt a vádlott haragosának barátja is, és az erkélyéről lekiabálva a betolakodó férfit és társát elküldte az ingatlanáról.

A férfi először a gépjárművel elindult a helyszínről, azonban pár méter múlva kiszállt, és magához vett egy baltát. A vádlott, kezében a fejszével, belépett a nyitott kapun, és az udvaron álló sértett felé támadt, aki néhány lépést hátrált.

A baltacsapások a támadástól elhajló sértett vállát érték. A bántalmazott menekülőre fogta, az udvaron felkapott egy lapátot, és azzal védekezett. A jelen lévő másik férfi is próbálta a támadót megállítani, mire a vádlott végül feldühödve távozott.

A főügyészség a vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog dönteni. A férfi letartóztatásban várja a döntést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.