Fotókon mutatjuk, hogyan készülnek az ünnepi tűzijátékra a Margit hídon

Ez tuti nagyot durran majd.

Forrás: MTI2024. 08. 16. 16:04
Az augusztus 20-i ünnepi tûzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik szakemberek a Margit hídon 2024. augusztus 16-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz augusztus 20-án Budapesten, az előkészületeket pedig már el is kezdték a Margit hídon, erről készítettek képeket az MTI fotósai.

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

Az idei Szent István-napi tűzijátékot tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik látványossá.

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

A több tízezernyi pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról, köztük kilenc folyami uszályról, hatvanöt pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról lövik a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készülnek az eseményre.

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

A tűz és fények játéka az idén is egy, a nemzeti mesehagyományból jól ismert karakter szemszögén keresztül meséli el a magyarság történetének legfontosabb eseményeit: a csodaszarvas, Attila, Csaba királyfi, a honfoglalás és államalapító Szent István királyunk történetét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.