Hatalmas tűz lángolt a Balatonnál

Több hektáron égett az aljnövényzet.

2024. 08. 19. 17:33
lángoló nádas tűzoltók
illusztráció Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt az aljnövényzet a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban, a Garga-hegyen, Balatongyörök külterületén – közölte a katasztrófavédelem. A Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a keszthelyi, badacsonytomaji hivatásos, illetve a balatongyöröki önkéntes tűzoltók vonultak a tűzhöz, amely Balatongyörök külterületén alakult ki.

A Garga-hegyen, a Batsányi-kilátótól nagyjából másfél kilométerre lévő,

nehezen megközelíthető helyszínt az egységek gyalogosan, illetve speciális járművekkel érték el.

Később a katasztrófavédelem tudatta, hogy a nagyjából kéthektáros területen égő aljnövényzetet a tűzoltók a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A nehezen megközelíthető helyszínen már az utómunkálatok zajlanak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén VMKI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.