Keresik a kerékpárosbarát munkahelyeket és településeket

Szeptember végéig lehet jelentkezni.

Forrás: MTI2024. 08. 15. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghirdette idén is a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatát az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet. A pályázatra önkormányzatok és munkaadók jelentkezhetnek a múlt évben megvalósított fejlesztéseikkel és szemléletformálási erőfeszítéseikkel.

A pályázatokat szeptember 30-ig lehet beadni, az eredményhirdetés novemberben várható.

A kerékpározás nem csupán szabadidős tevékenység, hanem kulcsfontosságú eszköz a közlekedés zöldítésében. Segít a szén-dioxid-kibocsátás, valamint a lég- és zajszennyezés csökkentésében, illetve mérsékli a forgalmi dugókat, parkolási nehézségeket. A települések és munkahelyek kulcsszerepet játszanak a kerékpározás fejlesztésében, mivel megteremtik a kerékpárosbarát környezetet, amely biztonságos és kényelmes kerékpározási feltételeket biztosít és ösztönzi a kerékpározást kerékpárosutak építésével és kerékpáros programok szervezésével.

A közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította útjára a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatát azzal a céllal, hogy a döntéshozók és városvezetők összehangolt erőfeszítéseinek köszönhetően új lehetőségek nyíljanak a kerékpározás népszerűsítésében azzal, hogy a pozitív példákat, előremutató megoldásokat ismernek el és széles körben megismertetnek. Azok a pályázók nyerhetik el a Kerékpárosbarát fokozatot, akik jelentős lépéseket tettek környezetük biztonságosabbá és környezetbarátabbá tételéért, és pozitív példaként szolgálnak másoknak.

A Kerékpárosbarát címre községek, nagyközségek, városok, megyei jogú városok és fővárosi kerületek pályázhatnak. A munkahelyek közül a multinacionális vállalatok, nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, valamint közintézmények versenyezhetnek. A nevezések 2024. szeptember 30-ig adhatók be elektronikus úton, a KTI Nonprofit Kft. honlapján elérhető online pályázói felületen keresztül, ahol a részletes pályázati kiírás is megtalálható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.