Kigyulladt a kanapé, átterjedt a tűz az egész nappalira

Idős férfi vesztette életét a lángoló házban.

2024. 08. 24. 8:47
Fotó: pexels.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat hajnalban jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Pécsett kigyulladt egy családi ház. A Zsolnay Vilmos utcában lévő házhoz négy járművel vonultak a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak – tudatta a katasztrófavédelem lapunknak megküldött közleményében.

A száz négyzetméteres épület egyik öt négyzetméteres szobájában egy kanapé és annak környezete égett. A tűzben egy idős férfi életét vesztette. A tűzoltók négy perc alatt megfékezték a lángokat. 

Az épületben nem volt füstérzékelő. 

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít.

A legtöbb lakóépületben keletkezett tűz elektromos problémára vagy nyílt láng használatára vezethető vissza. 

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet: néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.