Kölcsönért fordult ismerőséhez, gyilkosság lett a vége

A holttestet már nem volt ideje elrejtenie az idős elkövetőnek.

2024. 08. 02. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baltával verte agyon ismerősét egy férfi tavaly szeptemberben Medgyesegyházán. A gyilkosság után el akarta rejteni a holttestet, de mielőtt ezt megtehette volna, a rendőrök kopogtattak az ajtaján. A vármegyei nyomozók a napokban zárták le a nyomozást – közölte a police.hu.

Lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre tavaly szeptember 4-én. Egy medgyesegyházi házból vasvilla, lombseprű és kasza tűnt el. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkatársai ezért kutatni kezdtek, és felmerült a gyanúja, hogy a lopást a szemközti ház lakója, egy 71 éves férfi követhette el. A rendőrök csengettek, hogy tisztázzák ezt a szálat, de a házba belépve egy holttest látványa fogadta őket. 

A 71 éves férfi nem tagadta, hogy ő ölte meg a földön fekvő ismerősét. Elmondta, hogy évek óta ismerte az áldozatot, korábban együtt italoztak, de az utóbbi időben sokszor előfordult, hogy barátja pénzt kér tőle, ez nagyon idegesítette őt. Aznap reggel is ezért ment át hozzá, de a beszélgetés közben a férfi ideges lett, felkapott egy baltát és többször fejbe ütötte vele ismerősét. A férfi kihallgatásán elmondta azt is, hogy az emberölés után pánikba esett, ezért egy pléddel letakarta a holttestet, és elhatározta, hogy később elássa a kertjében. Napközben elment otthonról, de mikor este hazaérkezett, már nem volt ideje rá, mert kopogtattak a rendőrök. 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozását, a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségre.

Borítókép: A gyilkos fegyver (Forrás: police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.