Komjáthi: Akkor sem volt kilépési hullám az MSZP-ben, amikor a DK mindent megtett ennek érdekében + videó

Őrsi Gergely pártból való kilépése a Fidesz hibája, legalábbis Komjáthi Imre a párt lemondott társelnöke szerint. A politikus nem hisz a társelnöki rendszerben, az összefogásban, Magyar Péter pedig szerinte hiába mondja magát jobboldalinak, a szocialisták programját mondja fel.

2024. 08. 12. 17:29
Komjáthi Imre
Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Aktív kapcsolata van Őrsi Gergelynek és az MSZP-nek

 – mondta Komjáthi Imre a Magyar Nemzetnek. A párt lemondott társelnöke azon az állásponton van, hogy nem lehet kilépési hullámról beszélni, hiszen akkor sem volt az, amikor a DK mindent megtett annak érdekében, hogy pártjától elhappolják az embereket. A politikus szerint a II. kerületi polgármester döntéséért a Fidesz a felelős, hiszen értelmezése szerint a kormány nem támogatja az ellenzéki politikusok által vezetett településeket.

Pártja választási kudarcát pedig abban látja, hogy el kellett volna elengedniük az ellenzéki összefogást, és a saját karakterüket kellett volna építeni, továbbá élesen kritizálta a társelnöki rendszert is. Komjáthi Imre ugyan a választásokat követően lemondott az MSZP társelnöki tisztségéről, de az őszi pártkongresszuson újraindul, de immár az elnöki tisztségért. Az emberek azt szeretik, ha van egy vezető, van egy irány, és tudják követni – fogalmazott a korábbi társelnök. Komjáthi leszögezte, hogy csak akkor indul el a tisztségért, ha megszűnik a társelnöki rendszer és az MSZP egy karakteres baloldali irányvonalat képvisel majd, mindenféle liberális elhajlás nélkül.

Ugyanakkor azt is kilátásba helyezte, hogy ha a 2026-os országgyűlési választásokra készülve, lesz egy ellenzéki koordináció, akkor abban partnerek lesznek, de nem fogja engedni, hogy feloldódjanak egy összefogásban.

 Komjáthi Imre azt is mondta, hogy nem tud mondani olyan pártot, amelyikkel ne tudnának leülni tárgyalóasztalhoz, bár a Mi Hazánkkal kapcsolatban vannak fenntartásai. Magyar Péterről pedig úgy vélekedett, hogy egyelőre nem látni, hogy milyen értéket képvisel, hiszen jobboldalinak mondja magát, de azokat a baloldali toposzokat, és baloldali programot mondja fel, amelyek benne vannak az MSZP programjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.