Márki-Zay és a bánatos gyerekszemek: nem lesz tűzijáték Hódmezővásárhelyen

„Az év egyik legnagyobb (ingyenes) élményét is el akarná venni tőlük, éppen a legszegényebbeket fosztva meg attól, amire a gazdag gyerekeknek szilveszterkor még otthon is telik – ki viselné el a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án?” – írta Márki-Zay Péter korábban a tűzijátékra utalva, a kormányt becsmérelve. A baloldal egykori messiása akkori megállapítása ellenére most közösségi oldalán jelentette be: nem lesz tűzijáték az általa irányított Hódmezővásárhelyen.

2024. 08. 04. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nem lesz tűzijáték. Több éve már azt vezettük be, hogy az állatvédők és a tűzijátékot kedvelők között egyik évben egyik csoportnak, a másik évben pedig a másiknak kedvezünk. Azt is figyelembe kell venni, hogy jóval többen vannak, akiket érdekel a tűzijáték és szeretik. Semmilyen más produkció nem visz ki annyi embert a Kossuth térre, mint a tűzijáték. A másik oldalon egy kisebb, de annál hangosabb csoport, az állatvédők találhatók, akiknek mindig probléma a tűzijáték és kevésbé hangos, kevésbé látványos ünneplést javasolnak augusztus 20-ra. Idén nekik kedvezünk – mondta a városi televízióban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

A Délmagyar ennek kapcsán felidézi, hogy baloldal egykori messiása  2022-ben a következőket írta a közösségi oldalán: „A kormány csalárd ígéreteivel szemben széleskörű megszorításokkal, különadókkal, áremelésekkel, adóemeléssel teszi tönkre a családok nyaralását, elveszi a gyerekektől minden örömüket, erre a város még az ingyenes szórakozásukat, sokuknak az év egyik legnagyobb (ingyenes) élményét is el akarná venni tőlük, éppen a legszegényebbeket fosztva meg attól, amire a gazdag gyerekeknek szilveszterkor még otthon is telik – ki viselné el a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án?”

A Délmagyar megjegyzi: Márki-Zay Péter végül idén mégis elviseli a bánatos gyermekszemeket. 

Mint írják, közpénzből fenntartott Hódpressben szavazólapot tettek közzé, amin megszavaztatták, legyen-e tűzijáték. A negyvenezres megyei jogú város lakói közül 509-en(!) szavaztak, 460-an nemet, 41-en igent, kilenc szavazat pedig érvénytelen volt.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.