Tiszta vizet öntött a pohárba Palkovics László ügyében a Honvédelmi Minisztérium

A tárca szerint több hírportál téves következtetéseket vont le abból a tényből, hogy új vezérigazgató került augusztus elsejével az N7 Holding élére.

2024. 08. 01. 12:37
Fotó: Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem igaz, hogy az NGM leváltotta Palkovics Lászlót az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. éléről – szögezte le lapunknak eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca hangsúlyozta, téves következtetést vont le több sajtótermék abból a tényből, hogy új vezérigazgató került augusztus 1-jével az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. élére.

Nincs szó arról, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter leváltotta volna Palkovics Lászlót, mert a vezérigazgatói megbízatása 2024. július 29-én közös megegyezéssel megszűnt

– emelték ki, majd rámutattak: ez pedig azzal van összefüggésben, hogy a kormány megkezdte a hazai védelmi ipari szektor irányítási-vezetési struktúrájának részleges átalakítását.

Az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonosi joggyakorlója 2024. augusztus 1-jétől a Nemzetgazdasági Minisztérium, a zrt.-nek néhány napos szünet után új vezérigazgatója van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.