Újabb kör férhet a családtámogatásokhoz

A kormány célja a családtámogatás hatékonyságának növelése.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2024. 08. 05. 21:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A speciálisan adózók és őstermelők esetében is bővül a CSOK pluszhoz, a falusi CSOK-hoz, valamint a babaváró támogatáshoz való hozzáférés – közölte a Magyar Nemzettel a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). Mint írták, a kormány elkötelezett a gyermekvállalás és gyermeknevelés megkönnyítése mellett. 

A társadalmi egyeztetésre bocsájtott kormányrendelet módosításának célja, hogy hatékonyabban szolgálja a családok támogatását, egyszerűbbé tegye az államilag támogatott hitelkonstrukciók elérését a speciálisan adózó önfoglalkoztatóknak.

A kormányrendelet értelmében egyszerűbben vehetik igénybe a babaváró támogatást, a CSOK Pluszt és a Falusi CSOK-kölcsönt a speciális adózási formákat (kisvállalkozók tételes adója – KATA, átalányadó) választó egyéni vállalkozók, valamint a mezőgazdasági őstermelők. Az igényléshez a speciális adózási formákat választó egyéni vállalkozóknak és mezőgazdasági őstermelőknek elegendő lesz egy év speciális adózási formában eltöltött társadalombiztosítási jogviszony igazolása, valamint a bevételük fele beszámíthatóvá válik jövedelemként a hitelbírálatnál. A társadalmi egyeztetés során az előterjesztés 2024. augusztus 13-ig véleményezhető a [email protected] e-mail címen.

Borítókép: Újszülöbb csecsemők (Fotó: MTI/ Németh András Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.