Ungár Péter belengette visszavonulását

Ő személyesen és az LMP is „kicsekkolt” az intézményes ellenzékből, állítólag törli majd a Facebook-oldalát is.

Forrás: Mandiner2024. 08. 23. 11:09
Budapest, 2024. június 10. 
Ungár Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület fõpolgármester-jelöltje önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszavonulásról, tisztújításról, Magyar Péterről és az ellenzéki tábor állapotáról is beszélt Ungár Péter az első interjújában, amit a június 9-i választás óta adott –írja a Mandiner. Az LMP társelnöke a Telexnek adott interjújában elmondta, hogy szerinte az ellenzéki szavazóknak olyan problémái vannak az ellenzéki elittel, amiket már nem lehet megoldani. 

„Azt hittük, hogy valamilyen módon honorálni fogják a szavazók, hogy az összefogáson belül mi voltunk a legkritikusabbak az ellenzéki elittel szemben. Ezt nem mértük fel jól, nem érdekelte a választókat, mert ugyanúgy részei voltunk az összefogásnak” – értékelte szereplésüket Ungár Péter.

Az LMP-s politikus a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy ő személyesen és az LMP is „kicsekkolt” az intézményes ellenzékből. 

Érdekes kérdés, hogy akkor mi vagyunk, de nem vagyunk többé része ennek az ellenzéknek.

– mondta Ungár Péter. Hozzátette: „A legfontosabb közvetlenül választott politikai pozíció a főpolgármesteri poszt, és a jelöléskor szembementünk az intézményes ellenzékkel” – hangsúlyozta az LMP társelnöke.

A párt jelenlegi álláspontjáról és a politikai palettán való elhelyezkedéséről Ungár Péter elmondta: 

Abból a szempontból igen, hogy a kormánnyal kritikus, de nem tagja az ellenzéki kávéháznak, ahonnan mindig is kinéztek minket. A kérdés inkább az, hogy mit csináltunk ott ennyi ideig. Szerintem ez a fő hitelességi probléma.

Az LMP-s politikus azt is elmondta, hogy nem fogja visszavonni azokat az állításokat, amiket Gyurcsány Ferenc képességeiről tett, ahogy Kunhalmi Ágnest továbbra is egy jó embernek tartja. Azonban az intézményi struktúra már nem az ő helyük, hozzátéve azt, hogy az intézményes ellenzék alatt tágabb közegre gondol.

„Nagyon sokáig próbáltam én személyesen is megfelelni ennek a tágabb értelemben vett ellenzéki közegnek, de nem sikerült. Abban is őszintének kell lennem, hogy nemcsak az édesanyám miatt nem tudtam megfelelni, hanem azért sem, amit a világról gondolok” – közölte Ungár Péter. 

Bár a politikus megerősítette, hogy a hétvégén újraindul pártja társelnöki tisztségéért, belengette a visszavonulását is. Mint mondta, 2026-ig még marad, mert nem akarja más politikusnak átadni a helyét a baloldali összefogás listájáról, azonban például a politikusi Facebook-oldalát törölni fogja állítása szerint, és azt is valószínűsíti, hogy a következő országgyűlési választás után felhagy a politizálással. 

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.