Borult ég, záporok – a hét végén változhat a borús idő

Egy országrészben még kell esőre számítani.

2024. 09. 28. 20:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszaka a kisebb-nagyobb szakadozásokon kívül erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggeltől kezd nyugat felől szakadozni a felhőzet – írta hétvégi előrejelzésében a HungaroMet Zrt.

Éjszaka a Tiszántúlon csökkenő intenzitással ugyan, de még többfelé, az éjféli óráktól a középső országrészben is kell esőre, záporra számítani.

Vasárnapra csökken a csapadékhajlam

A meteorológusok közölték, holnap tovább szakadozik, csökken a felhőzet, amely legkésőbb a középső országrészben történik meg. Keleten tovább csökken a csapadékhajlam, de a legtovább felhős középső tájakon eső, záporeső előfordulhat. Az éjszaka második felétől a Dunántúlon és az északkeleti, keleti tájakon egyre nagyobb területen feltámad az északi szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap döntően 13 és 18 fok között valószínű

– áll az előrejelzésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.