Elstartolt Budapesten a NATO Run 2024

Az idei NATO-futás különleges sportesemény.

Forrás: HM2024. 09. 29. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évfordulókat köszöntöttek a 19. NATO-futáson – közölte a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A közleményben felhívták rá a figyelmet, hogy az idei NATO-futás azért különleges sportesemény, mert idén ünnepli fennállásának 75. évfordulóját az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO), amelyhez Magyarország 25 éve csatlakozott – mondta a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Vérmezőn, a 19. NATO-futás rajtja előtt.

Forrás: HM

Kutnyánszky Zsolt hozzátette, hogy a futóverseny helyszíne is történelmi jelentőségű, mert száz éve ott rendezték meg a Kegyeleti staféta elnevezésű futást az 1848–49-es szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 tábornok emlékére. 

Az államtitkár szólt arról is, hogy a NATO-futás is része a „Szeretem, megvédem” elnevezésű területvédelmi tartalékosokat toborzó kampánynak. A kampány célja, hogy közelebb hozzuk a magyar társadalomhoz a Magyar Honvédséget, a tartalékos szolgálatot – mondta az államtitkár. 

Forrás: HM

Hozzátette, hogy az eddigi eredmények minden várakozást felülmúlnak. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára is az évfordulókat emelte ki. Köszöntőjében a futóknak sérülésmentes sportolást kívánt. Hajrá, magyar sport, hajrá, magyarok! – mondta.

Antal László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnöke elmondta, hogy a NATO Futást először 2006-ban rendezték meg, és az esemény évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hozzátette, hogy idén nemcsak a Magyar Honvédség állományának tagjai állnak rajthoz, hanem most első alkalommal a Magyarországra akkreditált külföldi katonai attasék is részt vesznek a rendezvényen. A katonai állományból 1635-en indultak – mondta.

Forrás: HM

Borítókép: A 2024-es NATO-futás (Fotó: HM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.