Folytatódik a pedagógusok béremelése

Négy év alatt csaknem duplájára nő a tanárok juttatása.

2024. 09. 02. 12:10
Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos az a béremelés, amit elindítottunk az elmúlt években. Hogy idén több mint 32 százalékkal, jövőre pedig várhatóan 21 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére – fogalmazott Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzeti tanévnyitón közölte, az előző két évvel is összeszámítva ez azt jelenti, hogy

 a tanárok bére több mint 93 százalékkal emelkedik csaknem négy év alatt, 

így majdnem a duplájára emelkedik.

– Mélyről indulunk, de nagyon nagy mértékű emelkedést tudunk a tanároknak biztosítani, és ez így fog maradni a következő években is – mondta.

Felidézte, a kormány garanciát vállalt arra, hogy 2030-ig amennyivel nőni fog a diplomások átlagos keresete, annyival nőni fog a pedagógusok bére is. – Idén 652 ezer forint a tankerületi iskolákban az átlagbér, jövőre több mint nyolcszázezer forint lesz, és abban bízunk, hogy

 2027-re a magyar tanárok átlagos bére már egymillió forint környékén fog alakulni

 – mondta Rétvári Bence, hangsúlyozva, a kormány arra törekszik, hogy mind morálisan, mind anyagilag megbecsülje a tanárokat, hiszen ezen is múlik a jövő.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.