Így kamuzik a Tisza Párt Strasbourgban Magyar Péterről

Magyar Péter szervezi a hazai árvízi védekezést, állítja a Tisza párt EP képviselője.

2024. 09. 18. 22:54
MAGYAR Péter
Fotó: MTI/Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő felszólalást hallhattunk az Európai Parlamentben – írja a Mandiner. A lap észrevette, hogy az eddig kevésbé ismert tiszás EP-képviselő, Gerzsenyi Gabriella a közösségi oldalán tette közzé a beszédét, amelyben a képviselőasszony az magyar árvízi védekezéssel kapcsolatban azt mondta:

Mindeközben a közös felelősségérzet ritka szép megnyilvánulásaként Magyarország miniszterelnöke és az ellenzék vezetője, egyben képviselőtársunk és a TISZA Párt elnöke, Magyar Péter, egyaránt az árvízi védekezést irányítja.

Majd köszönetet mondott a védekezésben részt vevő párttársainak. Végül arra kérte az Európai Bizottságot, hogy tekintse át az elmúlt 14 évben a régiónak biztosított kohéziós támogatások hasznosulását, az árvíz helyzettel kapcsolatban, hogy az Orbán-kormány törvényesen használta-e fel az uniós forrásokat. 

Időközben Magyar Péterről előkerült egy felvétel, amely jól bemutatja, hogy a Tisza párt elnöke csak bohóckodásra használja a hazai válsághelyzetet. A felvételen ugyanis Magyar Pétert láthatóan zavarja, hogy a mögötte dolgozó önkéntes zajt csap a lapátjával miközben homokzsákokat pakol, éppen ezért megpróbálja megállítani a munkálatokat, hogy békében felvehessen egy videót. 

Magyar Péter egyébként itthon nem is próbál úgy tenni, mintha irányítaná a védekezést, önkéntesként dolgozott néhány Duna-menti helyszínen, de a róla megjelent képek tanúsága szerint leginkább a közösségi oldalára gyárt tartalmat ezeken az alkalmakon. Ezzel párhzuzamosan a Tisza Párt vezére azt sugalmazza, hogy az állami szervek nem segítenek a védekezésben, holott a vízügyesek mellett a katonák is a gátakon vannak folyamatosan. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.