Közösen a rászorulókért: egy éve nyújt segítséget az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet

Tavaly májusában kötött hároméves együttműködési szerződést a két szervezet, amely által a hitelintézet évi százmillió forinttal támogatja a segélyszervezet munkáját.

2024. 09. 26. 14:55
Fotó: Juhasz Istvan Andras
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyéves stratégiai partnerségét ünnepli idén az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek keretében az elmúlt egy évben több tízezer család mindennapját tehették könnyebbé az MBH Tudatos segítség programon keresztül – adta hírül  lapunknak eljuttatott közleményében a hitelintézet. Mint írták, 

az együttműködő felek a program három alappillérét közösen határozták meg a hitelintézet társadalmi felelősségvállalási stratégiájában foglaltak mentén, annak érdekében, hogy hosszú távon célzott segítséget nyújthassanak az arra rászorulóknak.

Az eddigi kimagasló eredmények alapján a partnerek további programcélokat határoztak meg, amelyekben a pénzügyi tudatosságnövelés és fenntarthatóság is fontos szerepet kap.

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet még 2023 májusában kötött hároméves együttműködési szerződést, amely által a hitelintézet évi 100 millió forinttal támogatja a Segélyszervezet munkáját. 

A stratégiai partnerségben álló felek a közös együttműködés részeként tavaly ősszel indították útnak az MBH Tudatos segítség programot, amely három pillér mentén segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket. 

A program hosszú távú célkitűzése a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja fenntarthatóságának támogatása és különböző egyszeri krízistámogatások nyújtása.

Az együttműködés megkezdése óta számos kézzelfogható eredményt ért el a program: az Országos Segélyközponton keresztül összesen több mint 35 ezer embernek nyújtott segítséget az MBH Banktól érkező támogatás. 

Az energetikahatékonyságot célzó programelemmel több mint 200 család életében hozott pozitív és hosszú távú változást a program otthonaik korszerűsítésével (elavult hűtő, mosógép, olajkályha vagy hősugárzó, illetve régi nyílászárók cseréje). 

A kezdeményezésen keresztül krízistámogatásban mintegy több mint ötezer fő részesült az egy év alatt (például élelmiszer vagy higiénés csomag, gyógyszertámogatás, tanszer- vagy ruhaadomány), és a program további 25 ezer fő megsegítéséhez járult hozzá.

A két szervezet által közösen megvalósított pénzügyi kiadvány és weboldal a hátrányos helyzetű csoportoknak ad át célzott ismereteket pénzügyeik kezelésére, a 2000 db pénzügyi kisokos összeállításában pedig a hitelintézet szakértő kollégái is közreműködtek.

Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet a partnerség második évében az MBH Tudatos segítség program továbbfejlesztését tűzték ki célul, amelyhez további programelemek kidolgozását kezdik meg. A cél, hogy a rászorulók továbbra is támogatást kaphassanak, amikor nehézségbe ütköznek. A fenntarthatóság jegyében újabb 500 főnek fognak hosszútávú segítséget nyújtani háztartási költségeik csökkentésének érdekében.

Borítókép: Az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet képviselői (Forrás: MBH Bank)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.