Márki-Zay Péter újabb megszorításra készül Hódmezővásárhelyen

A vásárhelyi szülőknek mélyebbre kell majd a zsebükbe nyúlni, ha menzát szeretnének biztosítani gyermekeiknek.

Forrás: Promenad242024. 09. 16. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős megszorításokat jelentett be múlt héten a Márki-Zay Péter-féle városvezetés Hódmezővásárhelyen – hívta fel a figyelmet a Promenád24. A lap szerint a csomag részeként átlagosan újabb 27 százalékkal emelik meg a menzadíjakat. A menza áremeléséről az önkormányzat oldalán megjelent előterjesztésből kiderül, ha a keddi közgyűlésen a többség igent mond Márki-Zay Péter polgármester javaslatára, a szülőknek már november 1-jétől még mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a baloldali városvezetéshez amúgy sem áll túl közel a családok anyagi megsegítése. Ellentétben több dél-alföldi várossal, Hódmezővásárhely Márki-Zay Péter vezette önkormányzata nem segítette anyagilag a diákok tanévkezdését. A helyi Fidesz közleményben szólalt fel a diákok támogatása mellett és ítélte el a városvezetés spórolását.

A menza áremelésétől a polgármester 28,9 millió forint többletbevételt vár.

A helyi hírportál szerint ez is azt igazolja, hogy a megszorításokra azért lehet szükség, mert a választási költekezés évében lényegében kiürülhetett a kassza, és most a helyi adófizetőkről próbálnak újabb és újabb bőrt lehúzni, azaz a vásárhelyiek fizethetik meg a rossz gazdálkodás árát.

Forrás: Promenád24.hu/Hódmezővásárhely.hu

Márki-Zay Péter 2021-ben döntött a korábban önkormányzati kézben működő menza kiszervezéséről. A polgármester egy Pest vármegyei magáncéget hozott a városba azzal az ígérettel, hogy ha majd 2022. január 1-jétől a Prizma Food főz, azzal az ott élők többszörösen jól járnak: az önkormányzat számára olcsóbb és hatékonyabb lesz a szolgáltatás, és a professzionális szolgáltató jó minőségű és ízletes ételeket garantál a vásárhelyieknek. A Promenád24 szerint azonban egyik sem vált valóra:

folyamatosak a panaszok az étkek mennyiségére, minőségére, ízvilágára, ráadásul egyre kevesebben veszik igénybe a menzát.

A külsős szolgáltató közben egyre több és több pénzt követel a várostól: a 2022-es 558 millió forint helyett idén már 798 milliót. Ezeket a költségeket a jelek szerint egyértelműen a fogyasztókra terhelik tovább Márki-Zayék.

A hírportál szerint amióta a Prizma Food betette a lábát Hódmezővásárhelyre, immár második alkalommal emeli meg a város a gyermekétkeztetési díjakat. Összevetve a 2022 végi és a most tervezett díjtételeket, megállapítható, hogy brutális és drasztikus árnöveléssel sújtják a vásárhelyieket, olyan emeléssel, amelyet még a háborús-szankciós inflációs környezet sem indokolhat.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.