Sokba kerülhet a kutyapárti polgármester a Hegyvidéken

Napi hétmillió forint parkolási bevételtől eshet el a XII. kerület. Kovács Gergely leendő polgármester ugyanis meghiúsította azt a közbeszerzést, amely a parkolási rendszer folyamatos, biztonságos működését biztosíthatta volna. A parkolási számítógépes program bérléséről szóló szerződés ugyanis hamarosan lejár. Ha nincs időben új szerződés, akkor leáll a teljes parkolási rendszer Hegyvidéken.

2024. 09. 27. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lejár november 20-ával a bérleti szerződése a parkolási rendszert adó szoftvernek a XII. kerületben. Októbertől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke vezeti a kerületet, Kovács Gergely eldöntötte: új szerződéseket köt új partnerekkel, továbbá „lecseréli a fél városházát”. 

Ennek az átgondolatlan ámokfutásnak esik áldozatául az eddig bevált, kényelmi szolgáltatásokkal kiegészített parkolási rendszer. A hegyvidéki önkormányzat közlése szerint a leendő polgármester alaptalan vádaskodásai meghiúsították azt a közbeszerzést, ami a biztonságos, szünet nélküli folytatást biztosította volna.

A városüzemeltetéssel foglalkozó önkormányzati Fáber Kft. szeptemberben tárgyalásos közbeszerzést készített elő, ügyelve arra, hogy az új vezetést ne korlátozza ajánlati kötöttség, és a szerződés minden érdemi paraméterét, a műszaki tartalmat, az időtartamot is az új vezetés határozhassa meg. A Fáber Kft. tárgyalásos közbeszerzési eljárása szerint az ajánlatkérő, azaz október 1. után az önkormányzat új vezetése szabadon módosíthatja a kiírási feltételeket, a műszaki tartalmat és a határidőt is. 

Az ajánlati kötöttség csak a tárgyalási szakasz lezárása után bekért végső ajánlat benyújtásával áll be, bőven az új ciklusban.

Az új vezetésnek lehetősége van két és fél év helyett egy évre, hat hónapra vagy akár három hónapra rövidíteni a szerződés időtartamát. Amennyiben ezt nem teszik meg, leáll a parkolási rendszer. Ez a mozgástér azonban nem volt elég Kovács Gergelynek, a megválasztott polgármester megtámadta a kiírt közbeszerzést, ami helyett nyílt pályáztatást ígért – ám ennek már a győztesét is előre bejelentette a sajtóban. A megnevezett cég a IX. kerületben működteti a parkolást, ott, ahol Kovács élet- és párttársa az alpolgármester. 

Kovács Gergely a közbeszerzés meghiúsulásával napi hétmillió forint parkolási bevételt veszélyeztet.

A Jófej Közteres szolgáltatás is hiányozni fog a helyieknek, ami számos büntetést spórolt meg. Aki megkapta az sms-t és a megadott türelmi időn belül megszüntette a szabálytalanságot, arra nem rótták ki a bírságot a kerületi közterület felügyelők. Nem csak ezért fájhat a hegyvidékiek feje, Kovács korábban megszellőztette: drasztikusan megemeli a kerületi lakosok parkolás díját, ami jelenleg évi 2000 forint. Kovács tízszeres emelésről beszélt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.