Vádat emeltek egy sofőr ellen, aki miatt meghalt egy vasutas

Nem vette észre a gyárterületen közlekedő szerelvényt.

2024. 09. 09. 8:15
Vádat emeltek a figyelmetlen sofőrrel szemben. Fotó: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halált okozó, közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki egy tehergépkocsit vezetve nem vette észre a gyárterületen közlekedő vasúti szerelvényt – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Somogy Vármegyei Ügyészség.

A több évtizedes vezetési rutinnal rendelkező vádlott 2023 februárjában a kora reggeli órákban az egyik kaposvári gyár területén közlekedett egy megrakott tehergépkocsival, amikor közel derékszögben jobbra kanyarodva egy megfelelően előjelzett, de biztosító berendezés nélküli vasúti átjárón akart áthaladni.

Ugyanebben az időben egy nyolc vagonból álló vasúti szerelvény tolatást végzett a vádlott által keresztezett pályaszakaszon, amelynek utolsó kocsiján tartózkodott a tolatásvezető, aki a vasúti átjáró előtt nem szállt le a szerelvényről, hanem a saroklépcsőn állva rádióadón keresztül tartotta a kapcsolatot a mozdonyvezetővel.

A vádlott azonban figyelmetlenségből megállás és körültekintés nélkül haladt be a vasúti átjáróba, és nem észlelte a neki jobbról érkező vasúti szerelvényt,

ezért annak utolsó vagonja a tehergépkocsi jobb oldalának ütközött, és ennek következtében a bal oldalára borult. Az ütközés során a tolatásvezető a tehergépkocsi és a vagon közé szorult, és a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

Az ütközésben az utolsó vagon felborult (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó, büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: Teherautó ütközött vonattal (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.