Végre megkegyelmez nekünk az időjárás + videó

A Boris névre keresztelt ciklon lassan elhagyja a Kárpát-medencét, így keddre megszűnik a tartós, kiadós eső.

2024. 09. 16. 17:41
Fotó: PEXELS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Boris névre keresztelt ciklon lassan elhagyja a Kárpát-medencét, így keddre megszűnik a tartós, kiadós eső.

A csapadékzóna súlypontja egyre inkább a nyugati, délnyugati országrészre tevődik, majd az éjszaka folyamán a legtöbb helyen meg is szűnik az eső.

Mögötte délkelet, kelet felől tovább szakadozik a felhőzet, éjszaka átmenetileg több helyen kiderül az ég, viszont elsősorban az ország keleti felében nagy területen válik párássá, ködössé az idő, a Dunántúlon pedig főként rétegfelhőzet képződik.

Kedden napközben a réteges felhőzet csak lassan szakadozik, gomolyosodik, máshol a látási viszonyok javulása után általában naposra fordul az idő, északkeleten lehet felhősebb az ég. Már csak kevés helyen, főként az északkeleti harmadban fordulhat elő zápor, kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Többnyire mérsékelt lesz a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 23 fok között valószínű, a felhősebb nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Keddtől végre javul az időjárásunk (Forrás: HungaroMet)

 

Egyelőre nem várható újabb eső

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban – közölte a HungaroMet a Facebook-oldalán hétfőn.

Azt írták, hogy

kedd hajnalra a legtöbb helyen eláll az eső, és keddtől kezdődően a Kárpát-medence az északi anticiklon déli peremére kerül, így a folytatásban alapvetően száraz légtömeg érkezik az ország fölé.

Hazánkban kedden főként északkeleten, szerdán pedig inkább az ország délnyugati felén alakulhatnak ki nem nagy számban záporok, de csütörtöktől kezdve csapadékmentes idő várható több napon keresztül.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.