A kudarcos tévészékház-tüntetés után Magyar Péter nem merte nagy helyszínre hívni híveit

A beharangozott százezer helyett csak háromezren vettek részt a legutóbbi tiszás eseményen.

2024. 10. 17. 11:57
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 23-i megemlékezésére Magyar Péter a Bem József térre hívta támogatóit, ahonnan az összegyűlt szimpatizánsok a Széna térre vonulnak majd. Információink szerint a helyszínek kiválasztásakor a fő szempont az volt – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából –, hogy a kevés ember is soknak tűnjön. Mind a Bem, mind pedig a Széna tér megfelel ezeknek a szempontoknak, hiszen még egy mérsékeltebb érdeklődés mellett megtartott rendezvény esetén is úgy tűnik majd, hogy zsúfoltak a helyszínek.

Mint köztudott, Magyar Péter legutóbbi, a közmédia óbudai székháza elé szervezett tüntetése egyértelműen kudarcnak tekinthető. A százezresnek remélt tömeg helyett nagyjából háromezren gyűltek csak össze a Kunigunda útján.

Elemzők szerint a kudarc főként annak tudható be, hogy az elmúlt időszakban a Tisza Párt elnöke körül több botrány is kirobbant, ami miatt folyamatosan magyarázkodásra kényszerült.

Az egyik ilyen ügyben az ügyészség nemrégiben kikérte a mentelmi jogát az Európai Parlamenttől, mivel Magyar Péter egy belvárosi szórakozóhelyen elvette, magával vitte, majd a Dunába dobta egy vendég telefonját. A vádhatóság mindezt lopásnak minősítette. A másik ügy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nyilvánosságra került jelentése, amelyből kiderült, hogy Magyar Péter még mint a Diákhitel Központ vezetője túlárazott és felesleges szerződéseket kötött. Három héttel ezelőtt pedig volt barátnője nyilatkozata kavart vihart a politikus körül.

Az sem tett jót a köztévé előtti demonstráció megítélésének, hogy a csekély érdeklődés mellett megtartott rendezvényen lényegében ugyanazok a megkopott baloldali politikusok jelentek meg, akik az elmúlt évek összes hasonló tüntetésén is ott voltak, Hadházy Ákos pedig még fel is szólalt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.