„Az lehetetlen, hogy sorsfordító kérdésekben mások az akaratukat ránk kényszerítsék!”

A népvándorlással kapcsolatban is a kezdetektől igaza volt a magyar embereknek.

2024. 10. 24. 13:13
MENCZER Tamás
Voks 24 – Átadták a felújított egészségházat és bölcsőde épül Pilisjászfaluban Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jogunk van ahhoz, hogy a jelenkor válságaira a magyar érdekeket szem előtt tartva, magyar válaszokat adjunk, ez alapvető szuverenitási kérdés! Az lehetetlen, hogy a mi országunkat, a mi sorsunkat, sőt a gyerekeink és unokáink életét alapvetően befolyásoló kérdéseket mások döntsék el helyettünk – írta Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója közösségi oldalán. A kormánypárt politikus kihangsúlyozta: 

az lehetetlen, hogy a szuverenitásunkról mondjunk le, mert ezt javasolják vagy akár követelik tőlünk. Az lehetetlen, hogy a legalapvetőbb, sorsfordító kérdésekben mások az akaratukat ránk kényszerítsék, és megmondják, hogy nekünk hogyan kell élnünk! 

Menczer Tamás arra is kitért: szomszédunkban lassan három éve pusztító háború dúl, a helyzet napról napra rosszabb. Soha nem voltunk olyan közel egy harmadik világháborúhoz, egy atomháborúhoz, mint napjainkban.

– Óriási erők akarnak bennünket belenyomni a háborúba, de mi kitartunk a magyar válasz mellett! A háborúra a magyar válasz a béke. Azonnali, feltétel nélküli tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Az is egészen világos, hogy korunk másik nagy kihívásával, a népvándorlással kapcsolatban is kezdettől igazunk volt, ezt látjuk számos példán, bűncselekményeken, terrortámadásokon, párhuzamos társadalmakon keresztül, és a magyar válasz ezzel kapcsolatban a biztonság – húzta alá politikus.

– Elutasítjuk, hogy a háború, a szankciók és a rossz döntések árát velünk fizettessék meg és hogy a keleti és nyugati világot gazdasági értelemben szétválasszák. 

Erre a magyar válasz a gazdasági semlegesség, az együttműködés a gazdaság, a kereskedelem területén a világ minden tájával, mert ez az egyetlen út közös eredményeink – a családtámogatások, a munkahelyek, a rezsicsökkentés, a 13. havi nyugdíj – megvédéséhez, és új céljaink – a keresetek növelése, a megfizethető lakhatás, a családok és vállalkozások további támogatása – felé 

– tette hozzá. Azt is megjegyezte: mi, magyarok a nehéz helyzetekben mindig összefogunk, rendezzük a sorokat, egyetértési pontokat alakítunk ki egymással. Egyezséget kötünk, megállapodunk abban, hogy mik a céljaink, merre indulunk.

– Ez az oka annak, hogy Magyarország a válságokból mindig erősebben, megerősödve jött ki. Magyarország a válságok után mindig erősebb lett, mint azok előtt volt. Mi a bajban mindig összefogunk, odaállunk a másik mellé, példát veszünk hős elődeinkről. Mi a bajban soha nem adjuk fel, mi a bajban mindig harcolunk és a végén mindig győzünk – zárta bejegyzését a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.