Diákhiteles pénzszivattyú: bűncselekmény gyanúját is felvetheti Magyar újabb botránya

A bűncselekmény gyanúját is felvetheti az, hogy Magyar Péter öccse fizetési listáján volt annak a cégnek, amelynek a Tisza Párt elnöke által vezetett Diákhitel Központ abban az időben busás megbízásokat adott – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tényi István.

2024. 10. 09. 12:16
MAGYAR Péter
MAGYAR PÉTER, A TISZA PÁRT VEZÉRE (FOTÓ: MTI/Purger Tamás)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre csak gyűrűzik a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződései körüli botrány. Minderre a Kehi néhány évvel ezelőtti jelentése is felhívta a figyelmet. Ez a jelentés súlyos megállapításokat tartalmazott, a részletek a sajtóban kedden szivárogtak ki

A Kehi 2021-es vizsgálatának megállapításai között szerepeltek többszörösen túlárazott szerződések, kamu megbízások és ajánlatkérések, eleve borítékolható győztesek. A rendőrség hűtlen kezelés gyanújával február óta nyomoz.

A jelentésből kiderült, hogy a Diákhitel Zrt. akkori beszállítója a PlanB Magyarország Kft., amelyről a Média1 azt írta, hogy a cég munkatársa akkoriban éppen Magyar Péter öccse volt. Magyar Márton a PlanB-től kapott fizetést. A Tisza Párt ezt elismerte, a Média1-nek azt írták, hogy a kft. mintegy hat hónapon át foglalkoztatta Magyar Mártont projektmenedzserként, és ezért havi háromszázezer forint fizetést kapott.

A férfi munkahelyéről a közösségi médiában is hírt adott annak idején. A helyzet annyira kényelmetlen volt Magyar Péternek, hogy a bejegyzést eltüntették, ám képernyőmentések bizonyítják a történteket.

Miként a Kehi vizsgálatából már kiderült, a PlanB-t busásan megfizették, egy interneten többnyire ingyenesen elérhető tartalomból összeállított tanulmány oldalanként százezer forintba került, és összesen négymilliót fizettek ki rá, egy 18 diából álló előadás pedig 4,4 millióba került Magyaréknak. 

Minderről megkérdeztük a közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi Istvánt is, aki többször tett már feljelentést a Magyar Péter vezette Diákhitel Központ szerződéseivel összefüggésben, illetve párthovatartozástól függetlenül sok más botrányban is. Szerinte Magyar Márton ügyében is felmerülhet a bűncselekmény gyanúja. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.