Döntött az ügyészség: nem kaphat jóvátételt az Árpád hídi gázoló

Tavaly júliusban horrorisztikus közlekedési baleset történt az Árpád hídon a hajnali órákban. Egy száguldozó Mercedes gázolt halálra egy 26 éves biciklist, akinek mindkét lába leszakadt. A gázoló sofőr akár milliós jóvátételt is kaphatott volna, mert eltört a kulcscsontja, amit egy másik száguldozó autó sofőrje okozott. Ezt azonban a Fővárosi Főügyészség elutasította.

2024. 10. 28. 17:14
Halálos baleset az Árpád hídon (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben derült ki, hogy akár milliós jóvátételt is kaphat annak a Mercedesnek a sofőrje, aki tavaly júliusban az Árpád hídon halálra gázolt egy 26 éves biciklist. Ennek oka, hogy a gázoló férfinak eltört a kulcscsontja, és nyolc napon túl gyógyuló, csonttöréses sérülést szenvedett, miután egy másik száguldozó autó (BMW) sofőrje belecsapódott a Mercedesbe. 

A 24.hu most azt írja, hogy a bűnösségét beismerő BMW-sofőr azt szerette volna elérni, hogy közvetítői eljárásra bocsássák az ügyét és jóvátételt fizethessen a tragédiát okozó sofőrnek a sérülései miatt, de az üggyel kapcsolatban Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy

a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasította az egyik gyanúsított által előterjesztett, közvetítői eljárás lefolytatására irányuló indítványt és megtagadta az eljárás felfüggesztését.

A bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára, valamint a gyanúsított személyére tekintettel a közvetítői eljárás ellentétes a büntetés kiszabásának elveivel. A határozat ellen a védő panaszt jelentett be

– áll az indoklásban. A szóvivő arról is beszélt, a panaszt a Fővárosi Főügyészség nem tartotta alaposnak, ezért ezt is elutasították.

Egyúttal azt is elmondta, hogy a bűnösség foka, az elkövető személyében rejlő lehetséges veszély a közúti közlekedésre nem külön-külön, hanem együttesen értékelve eredményezik azt, hogy a büntetőeljárás további lefolytatása nem mellőzhető. A nyomozást befejező érdemi döntés meghozatala folyamatban van – tette hozzá a szóvivő. 

Mint ismert, tavaly júliusban a hajnali órákban egy 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt Buda irányába, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és a szalagkorlátot átszakítva elgázolt egy biciklist. A RACE-001 rendszámú kocsi ezek után továbbcsúszott, nekiment egy autónak, majd a fejére fordulva állt meg. A 26 éves kerékpáros életét sajnos már nem tudták megmenteni, mindkét lába leszakadt. 

A szemtanúk szerint spontán versenyzés alakult ki két BMW és egy Mercedes között a Róbert Károly körúton, a Teve utcai lámpától. A két BMW-s nagy sebességgel száguldott a Róbert Károly körúton, amikor a Teve utcai kereszteződésben a lámpánál találkoztak a Mercedesszel. Amikor zöldet kaptak, mindhárom autó gyorsulni kezdett, a Mercedes jobbról, a kanyarodósávból, az egyik BMW pedig balról, a belső sávból előzte a normális sebességgel haladó autókat.

Borítókép: Halálos baleset az Árpád hídon (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.