Elégedetlen az LMP Karácsony Gergely teljesítményével, mégis megemelnék a fizetését

A kormány is támogatja, hogy emeljék a polgármesterek fizetését.

2024. 10. 07. 11:51
Országgyűlés plenáris ülése 2024. április 30-án.

Országgyűlés plenáris ülése 2024. április 30-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Indul az új ciklus, itt van egy szimbolikus lehetőség, hogy megemeljük a polgármesterek fizetését – fogalmazott az Országgyűlés mai ülésén Kanász-Nagy Máté. Az LMP lépviselője a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a pártja a főpolgármester és a polgármesterek fizetésének emeléséről szóló törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé.

A párt a főpolgármester havi juttatását a mindenkori nemzetgazdasági átlagbér hatszorosában, a kerületi, megyei jogú városi polgármesterek juttatását annak négyszeresében határozná meg. Ugyanakkor Kanász-Nagy a felszólalásában hangot adott Karácsony Gergellyel szembeni elégedetlenségének, aki szerinte csak panaszkodott a Fővárosi Közgyűlés múlt pénteki alakuló ülésén.

A kormány számára kiemelten fontosak az önkormányzatok

– válaszolta Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki jelezte, egyetértenek az LMP kezdeményezésének irányával.

Mint mondta, a kormány már régóta fontolgatja, hogy a polgármesterek bérét sávosan határozzák meg, azonban a kormány felelősséget visel az önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselőkért is. A kormánypárti politikus hiányolja, hogy az LMP csak a polgármesterekre gondol, mivel a kormány a hétköznapi emberekre is gondol.

 

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.