Már most tudják a meteorológusok, hogy lesz-e fehér karácsonyunk

Válasz a cikkben.

Forrás: Dívány2024. 10. 13. 20:03
Colorful,Snowflakes,On,Snowy,Park,Background.,Christmas,Background.,Xmas,Snowfall
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén enyhe telünk lesz, legalábbis ezt írja az előrejelzés alapján a Dívány. Hozzáfűzik, idén télen a várható hóhelyzet elkeserítő lehet a téli sportok szerelmeseinek.  A Severeweather szakemberei szerint ugyanis jelenleg a La Niña gyenge fázisában vagyunk, ami amúgy sem egy rendkívül erőszakos jelenség, ugyanis a hároméves időszaka alatt Észak-Amerikára meleg és száraz, míg Délkelet-Ázsia és Ausztrália vidékeire csapadékos időjárás jellemző. Valamennyire ez Európára is hat, de azt írják, tényleg elég gyenge formában. 

Aztán ott van még a sarki örvény, ami az idén hatással lesz az időjárásra, ami egy hatalmas ciklon az Északi-sark felett. Ettől azt várják a meteorológusok, hogy decemberben a Skandináv-félszigeten a szokásosnál nagyobb mennyiségű havat hoz, esni fog az Alpokban, illetve az Alpokalján is, de máshol nem kényezteti Tél tábornok rajongóit a ciklon.

Hozzáfűzik, bár december nagy részében fagypont körül alakul a hőmérséklet, de lesznek olyan napok, amikor tíz fokra melegszik az idő. Havazásra inkább december elején van esély, így tehát könnyen lehet, hogy a fehér karácsony ezúttal is elmarad, feltehetően nem érdeklődés hiányában. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.