Nem vonult be a börtönbe, helyette ellopott egy taxit

A férfit Pestszentlőrincen fogták el.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfenyegetett egy taxist, majd elrabolta az autóját egy most elfogott férfi a fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A huszonhét éves férfi szerdán nem sokkal éjfél után taxit rendelt egy józsefvárosi kórházhoz, onnan egy XVIII. kerületi kisbolthoz vitette magát. Amíg a taxis kint várt, bemászott a kerítésen, és az udvaron lévő hűtőből alkoholt lopott. Visszaszállt a taxiba, beült a sofőr mögé, az oldalához szorított egy hegyes tárgyat, és arra utasította a taxist, hogy üljön át az anyósülésre.

A férfi ezután az autóval a Jég utcához hajtott. Amikor megálltak, felszólította a taxist, hogy adja át a pénzét, iratait és a telefonját.

Az elkövető ezután kiparancsolta a sofőrt az autóból, majd elhajtott.

Az eset során szerencsére nem sérült meg senki.

A XVIII. kerületi rendőrök még aznap azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves férfit.

 

Eladta a taxit

Időközben kiderült, hogy a férfi az ötmillió forint értékű taxit 800 ezer forintért eladta egy általa nem ismert embernek, akinek gyanús lett a tranzakció, ezért bement a monori rendőrkapitányságra, és elmondta a történetet.

A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai péntek délben Pestszentlőrincen, egy garázssor előtt elfogták a 27 éves férfit, akit rablás bűntett és lopás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd egy büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, mivel egy korábbi börtönbüntetését nem kezdte meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.