Pikó is korlátozza a képviselői jogokat

Józsefváros is követi Ferencváros példáját.

2024. 10. 14. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új képviselő-testület alakuló ülésén drasztikusan csorbította a jobboldali képviselők jogait Pikó András józsefvárosi polgármester – írta meg a Metropol, miután a Fidesz kerületi szervezete a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a problémára. A kerületi baloldal által bevezetett új szabályok értelmében korlátozzák a képviselői kérdéseket, a hozzászólások hosszát és mennyiségét.

Pikó András politikai kifizetőhelyként kezeli a józsefvárosi önkormányzatot – tették hozzá. „Saját kampányfőnökét jól fizető pozícióba emelte, a bizottsági helyekre pedig több mint ötször (!) annyi tagot szavazott meg magának a baloldal, mint a szavazatok közel felét megszerző Fidesz, ezzel pedig a polgármester azt a több mint 11 ezer választót csapja arcul, akik a legnagyobb jobboldali pártszövetségre adták le a voksukat” – tudatta a bejegyzésben a kerület kormánypárti szervezete.

Nehéz ezeket a lépéseket másként értékelni, mint a hatalom feletti ellenőrzés ellehetetlenítése, annak érdekében, hogy nyugodtan folytathassák Józsefváros lezüllesztését, és zsebre tehessék a józsefvárosi emberek pénzét. A Józsefvárosi Fidesz felszólítja Pikó Andrást, hogy hagyjon fel a demokrácia felszámolásának kísérletével

– olvasható a bejegyzésben.

 

Ferencvárosban sem jobb a helyzet

A Metropol a cikkében felidézte, hogy a szomszédos Ferencvárost vezető Baranyi Krisztina friss intézkedései is követik a baloldali tempót. A kutyapártos polgármester a lakosság által megválasztott képviselőknek korlátozta a jogait, beleértve ebbe a saját szövetségeseit is.

Baranyi a döntések többségét egy személyben kívánja meghozni. Ebbe a többi között beletartoznak a közbeszerzések is, amelyek átláthatósága ezáltal csorbul. A IX. kerületben így érdemi vitákra aligha lehet számítani az elkövetkező öt évben, de

a lakosság szintén rosszul járt, hiszen az ő jogaikat is megcsorbították.

Eddig a rendeleteket kötelező volt társadalmi egyeztetésekre bocsátani, de a Baranyi-féle új szabályzat szerint ez már nem lesz kötelező. Így a polgármester dönti majd el, hogy miről véleményeztet és miről nem.

 

Borítókép: Pikó András (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.