Rengetegen megsérültek egy buszbalesetben az éjszaka

Tizennyolc sérültje van a balesetnek.

Forrás: MTI, Zaol2024. 10. 13. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személygépkocsi és egy utasokkal teli autóbusz ütközött össze a 76-os főúton, Alsónemesapátinál szombaton este 10 óra tájban – számolt be róla a Zala Vármegyei Hírportál.

Az MTI híradása szerint tizennyolc sérültje van a balesetnek.

Fotó: Zaol/ Pezzetta Umberto

Sznopek Veronika, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: 

– Egy személyautó kocsisort előzött a település közelében, de a manővert nem tudta befejezni, és frontálisan összeütközött a szemben szabályosan közlekedő autóbusszal. A menetrend szerinti járat az ütközés miatt az út menti árokban az oldalára borulva állt meg, a személyautó összeroncsolódott – olvasható a közleményben.

A buszon utazó húsz ember közül 16-an sérültek meg, közülük egy ember súlyosan, míg a személyautóban utazó két embert is kórházba szállították, annak sofőrjét ugyancsak súlyos sérülésekkel.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján arról számolt be, hogy az oldalára borult busz utasait zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók mentették ki a járműből, a gépkocsiban utazó két embert pedig feszítővágóval tudták kiszabadítani. A helyszínre számos mentőautó érkezett – közölték.

Fotó: Zaol/ Pezzetta Umberto

 

Borítókép: Helyszíni felvétel a balesetről (Fotó: Zaol/ Pezzetta Umberto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.