Tordai továbbra is Karácsony jogi főtanácsadója + videó

Ismét házkutatást tartottak Tordai Csabánál, aki továbbra sem hajlandó kommentálni a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeit. A Főpolgármesteri Hivatal pedig arról adott tájékoztatást, hogy Tordai továbbra is Karácsony Gergely jogi főtanácsadójaként dolgozik.

2024. 10. 08. 9:10
20220103 budapest a fovarosi kozgyulesnek a varoshaza eladasa ug Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között költségvetési csalás gyanúja miatt van nyomozás a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben, ezért tarthattak újra házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában.

Mint emlékezetes a 99 Mozgalom Karácsony Gergely előválasztási kampányát volt hivatott kiszolgálni, a botrány pedig azt követően robbant ki, hogy feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ jelentését. Ebből az derült ki, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor több alkalommal, készpénzben fizetett be több mint 500 millió forintnyi összeget, forinton kívül, euróban és fontban.

Az üggyel összefüggésben több házkutatást is tartottak már, többek között Perjés Gábornál és Tordai Csabánál is, aki Karácsony Gergely jogi főtanácsadójaként dolgozott az előző ciklusban.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatal azt a tájékoztatást adta, hogy Tordai továbbra is betölti ezt a pozíciót. Ráadásul felbukkant a pénteki alakuló közgyűlés előtt is a Városháza folyosóján, azonban nem volt hajlandó válaszolni a témában feltett kérdésekre.

Karácsony Gergely az önkormányzati választások előtt azt nyilatkozta, hogy tanulva a korábbiakból, a saját lakossági alszámlájára gyűjtött adományokat a 2024-es kampányához. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.