A baloldal szerint döntésképtelen a kormány

Hazugsággal, hazafiatlansággal és döntésképtelenséggel vádolta Orbán Viktort és a kormányt a baloldal az Országgyűlésben.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 15. 12:57
JAKAB Pter
Budapest, 2020. június 2. Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter (Jobbik) Orbán Viktor beszédét követően döntésképtelennek nevezte a miniszterelnököt. – Ez itt nem Oroszország és Kína, hanem Magyarország – mondta a keleti vakcinákkal kapcsolatban a Jobbik elnöke, aki szerint Orbánnak „lobbiérdeke” a keleti vakcinákkal való kereskedés”.

– Nem fogja tőlem megkapni a korlátlan hatalmat.– hangsúlyozta Jakab.

Egyszer volt Budán kutyavásár. Nem a népet mentette, hanem saját magát – hangoztatta a baloldallal összefogó párt vezetője, aki a nemzeti konzultációt puszta levelezésnek nevezte. – Miniszterelnök úr, készüljön a bukásra – zárta beszédét a képviselő. Kövér László házelnök a pártvezető felszólalására úgy reagált: akit meglepetésnek ért Jakab Péter beszéde, az nem járt sokszor az Országgyűlésre.

– A bánat tudja, hogy milyen statisztikai alapja van Orbán Viktor adatainak

– mondta Gyurcsány Ferenc,

 

aki úgy vélte, miniszterelnök nagy fokú érzéketlenségről ad tanúbizonyságot. – Amit önök tesznek, az nem egyszerűen hazafiatlan, hanem a magyar nemzet zálogának elárulása – mondta a szivárványkoalíció baloldali vezetője, aki a felsőoktatás modellváltását egyszerű privatizációnak nevezte. A DK elnöke magáról is értekezett felszólalásában: – A következő egy évben sokat fogják hallani az én nevemet. A szemkilövető, részeges, hanyag kifejezéseket fogják rám használni – mondta zavaros felszólalásában, majd humorosan megjegyezte: – Megspórolok egy csomó gyógyszert az én nevemmel a jobboldali hívek körében.

Schmuck Erzsébet szerint „a családok életébe beköltözött a félelem”.

– Önök az elmúlt tíz évben súlyos milliárdokat vontak ki az egészségügyből és az önkormányzatokat is nincstelenné tették. Négy százaléknál kevesebb volt a nyugdíjemelés, miközben az élelmiszerárakat az egekbe emelték – mondta az LMP társelnöke, aki teljes táppénzt, hetven százalékos bérpótlékot követelt a munkanélkülieknek.

Ezután Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője kért szót, aki kéthavi évértékelőnek nevezte az Orbán beszédét. – Ősszel még 20 ezer fő előtt tartott focimeccset, mert nem tudott lemondani beteges hobbijáról – hangoztatta a képviselő, aki a munkanélküliekről is értekezett. – Egy Nagykanizsa méretű lakossal több munkanélküli van Magyarországon – hangoztatta a baloldali képviselő, aki hazugsággal vádolta Orbán Viktort, majd úgy fogalmazott, embertelen kormánya potyautasnak tekintik a munkanélkülieket.

Szabó Tímea Gyurcsány szavait megismételve privatizálásnak nevezte az egyetemek modellváltását,

majd kiabálva kérte számon a kormány nemzeti keresztény-konzervatív értékeit és családközpontúságát egyes politikusok magánéletében vájkálva, mire Kövér László kikapcsolta a Karácsony Gergely főpolgármester pártjához, a Párbeszédhez tartozó politikus mikrofonját.

Tóth Bertalan (MSZP) szerint Orbán Viktor bizalomban és felelősségben is megbukott.

Nem kaptak arra felhatalmazást, hogy az „SZFE-t felszámolják, elhallgattassák a Klubrádiót és kivéreztessék az ellenzék által vezetett önkormányzatokat” – mondta a szocialista pártelnök. Munkaalapú társadalomról beszél, de nem tudott ellenállni annak a kísértésnek, hogy „Mészáros Lőrinc zsebét teletömje” – mondta, aki kritizálta Semjén Zsolt vadászkiállítását. Sok olyan hibát követnek el, ami miatt az emberekben ott van a bizalmatlanság – tette hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.