A Fidesz megjósolta Érden az útfelújítási pályázat győztesét

Nincs meglepetés, a polgármester egykori iskolatársa nyerte a tendert Érden.

2020. 09. 29. 17:04
null
Budapest, 2008. augusztus 27. Úthengerek simítják a frissen leterített aszfaltot a Stefánia út felújításán, amelyet az iskolakezdésig befejeznek. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem lepett meg a mostani bejelentés, hogy a húsz út felújítására kiírt meghívásos pályázaton a Reaszfalt Kft. lett a győztes, a jelek hetek óta arra utalnak, hogy ez a cég kapja meg a munkát – erről nyilatkozott lapunknak a Fidesz–KDNP érdi frakcióvezetője. Simó Károly már két hete aggodalmának adott hangot a Magyar Nemzetnek a helyi útfelújítások kapcsán. Akkor kifejtette, hogy nem lenne számára meglepő, ha a tenderen a Reaszfalt Kft. nyerne. A politikus egyben reményét fejezte ki, hogy a balliberális többség nem követ el törvénysértést.

Simó Károly a pályázatról kiderült információkkal kapcsolatban most kifejtette: leginkább az háborítja fel, hogy Csőzik László, a város polgármestere a közelmúltban, egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy a munkát a korábbi ár feléért is el lehet végezni. – Mostanra kiderült, hogy ez szemen szedett hazugság, hiszen a Reaszfalt Kft. bruttó 310 millió forintért vállalta a munkát. Ha megnézzük, hogy e szerint egy méter út karbantartása mennyibe kerül, akkor körülbelül 35 ezer forintot kapunk, többet, mint amennyibe egy jobb minőségű útfelújítás a kormánypárti vezetés alatt került – hangsúlyozta Simó Károly.

Csőzik László, a város polgármestere a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a munkát a korábbi ár feléért is el lehet végezni. Mégsem sikerült. (Fotó: Facebook/Csőzik László)

A politikus kitért arra is: azzal, hogy nem nyílt, hanem meghívásos pályázat volt, sokaktól elvették az indulás lehetőségét, olyan helyi cégtől is, mint például a Puhi Tárnok Kft., amely korábban nagyon jó áron és megbízhatóan dolgozott. – Ami a mostani gyakorlatot illeti, a pályázók információink szerint megkérdezték: nem kellene-e rendes útalapot csinálni, hogy ne emelkedjenek 15 centimétert a felújításra szánt utcák szintjei. A város válasza az volt, hogy nem kell vele törődni, majd igyekeznek barkácsolással megoldani azt, hogy a megemelt utcákról ne folyjon be a csapadékvíz az ingatlanokra – mutatott rá Simó Károly.

Csőzik László az interjúban nehezményezte azt is, hogy – állítása szerint – a kormánypárti vezetés idején legtöbbször ugyanaz a cég nyert a pályázatokon, Simó Károly azonban leszögezte: ez sem felel meg a valóságnak. Csőzik a kijelentése kapcsán arról beszélt, hogy „udvari beszállítók” dolgoztak a munkákon. Kérdés, hány tenderen kell győztesen szerepelnie a Reaszfalt Kft.-nek – amely egy korábbi útfelújítást is elnyert már –, hogy megillesse az udvari beszállító titulus.

Az Érdioldal.hu közben arról ír, hogy információi szerint a Reaszfalt Kft. egyik tulajdonosa Csőzik László polgármester egykori bajai gimnáziumi iskolatársa. A bejegyzéshez írt kommentekből kiderül, hogy az érdi választók sem lepődtek meg a pályázat eredményén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.