A kínai vakcina ellen kelt hangulatot Gémesi volt polgármestere

Nyomást gyakorol a körzeti orvosra Kübekháza polgármestere. Molnár Róbert levélben kérte a háziorvost, hogy ne oltson be mindenkit a kínai vakcinával.

2021. 02. 25. 10:50
null
Budapest, 2017. március 18. Gémesi György, az Új Kezdet elnöke, Gödöllő polgármestere (b3), valamint a párt alelnökei Molnár Róbert Kübekháza (b), Pusztai-Csató Adrienn Szentistván (b2), Ambrus Gyöngyi Kistokaj (j3) és Hohn Krisztina Mánfa (j2) polgármestere és Üveges Gábor választmányi elnök, Hernádszentandrás polgármestere (j) a párt bemutatkozó sajtótájékoztatóján a Bartók Galériában 2017. március 18-án Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Kübekházára juttatandó kínai Synopharm-vakcinával körültekintően szíveskedjék eljárni” – írta levelében Molnár Róbert. A Gémesi György nevével fémjelzett Új Kezdet egykori politikusának a járványügyi értékelése szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában.

A polgármester levelét a közösségi oldalon is közzétette, ezzel nyomást gyakorolva a doktornőre.

A konkrétumokat nélkülöző felszólításban Molnár Róbert arról is írt, hogy a háziorvosokra a kormány ráerőszakolja az oltóanyagot, nyilvánossá tett levelével azonban éppen ő tette ezt önkormányzati vezetőként.

https://www.facebook.com/758201714203784/photos/a.949084115115542/4020435037980419/

Molnár Róbert szerint csak azokat olthatják be kínai vakcinával, akik írásban nyilatkoznak, hogy kifejezetten ezt az oltóanyagot kérik, és vállalják az „esetleges következményeket”.

A kübekházi polgármester esete újabb példa arra, hogy

a baloldal oltásellenes.

A 2018-as választásokon az LMP-vel együttműködésben induló Új Kezdet volt alelnöke hangulatot kelt a kínai oltóanyag ellen, üzeneteit a közösségi oldalon terjeszti. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán egy videóban arról beszélt, hogy a baloldalnak érdeke, hogy a járvány elhúzódjon, ezért helyezkednek oltásellenes álláspontra.

Hollik István a felvételen azt is tisztázta, hogy

minden Magyarországon használt vakcina rendelkezik a szakhatóságok engedélyével, hatékony és biztonságos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.