A Liget-projekt melletti kiállás petíciós rekord

Negyedév alatt több mint ötvenezren írták alá a Liget Budapest projekt megmentéséért indított internetes aláírásgyűjtést – értesült a Magyar Nemzet.

2020. 02. 19. 5:55
null
Gyors ütemben épül a Néprajzi Múzeum is Fotó: Kárpáti András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedév alatt több mint ötvenezren írták alá a Liget Budapest projekt megmentéséért indított internetes aláírásgyűjtést – értesült a Magyar Nemzet. A peticiok.com-on az önkormányzati választást követően, október végén elindított kezdeményezés az elmúlt időszak legnépszerűbb és legnagyobb aktivitást kiváltó közéleti tematikájú aláírásgyűjtésévé vált.

A petíciós oldalon elérhető statisztika szerint a Liget Budapest projekt maradéktalan megvalósítását eddig Magyarország több mint 400 településéről támogatták. Vannak aláírások szinte minden kontinensről, szerte a világból: Budapesttől Londonig, Székelyudvarhelytől New York-ig, Dunaszerdahelytől Tokióig, Szabadkától Sydney-ig, Csáktornyától Sao Paolo-ig álltak a kezdeményezés mellé.

Gyors ütemben épül a Néprajzi Múzeum is
Fotó: Kárpáti András

Az adatokból az is kiderül, hogy az aláírások kicsivel több mint a fele vidékről érkezett. A nagykanizsai Szabó László által indított aláírásgyűjtés szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését, a lebontott Petőfi Csarnok helyén az Új Nemzeti Galéria, a volt Közlekedési Múzeum helyén pedig a Magyar Innováció Háza megépítését.

A kezdeményező ezért arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest projekt megmentésére, és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását.

A Liget Budapest projektnek mostanra több eleme is megépült. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét tavaly májusban adták át, a Millennium Házát és a Rózsakertet, valamint a Nagyjátszóteret októberben. A komáromi Csillagerőd teljes körűen megújított épülete is elkészült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.