Karácsony hanyagságára hívta fel a figyelmet a kutyapárt 

Már a baloldali pártoknak is feltűnik Karácsony Gergely hanyagsága, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt például megelégelte az Apor Vilmos téren és az Istenhegyi úton található rossz állapotban lévő padokat, és lefestették azokat.

2021. 03. 19. 10:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apor Vilmos tér karbantartása a fővárosi önkormányzat feladata lenne. Ám Karácsony Gergelyt olyannyira lefoglalják az országos politikai ügyek, hogy nem ér rá a kerületekkel foglalkozni. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) ezt elégelhette meg, amikor aktivistái lefestették a főváros helyett az ócska padokat. Nem ez az első ilyen akció, korábban ugyancsak a főváros kezelésében lévő kopott és elhanyagolt zebrákat festették újra. Kovács Gergely erős fricskát mutatott a fővárosi ellenzéki összefogásnak ezzel, nem véletlen, hogy az MKKP nem állt be a baloldali összefogásba. Mint egy korábbi interjúban Kovács elmondta: ők a baloldalt csak úgy segítik, ha nem indulnak el. Ám Kovács kijelentette: 2022-ben megméreti magát Fürjes Balázs ellen.

A fideszes vezetésű hegyvidéki önkormányzat is sok feladatot elvégez, ami valójában a főváros dolga lenne, például az Apor Vilmos tér rendbetételét. Karácsony Gergelyék helyett tehát mások vállalják magukra a munkát, ha rendezett környezetben szeretnének élni. A fővárosi rendelet egyértelműen kimondja, hogy a kiemelt közcélú zöldterületek fenntartásáról és fejlesztéséről a kerületi önkormányzatokkal együttműködve a fővárosi önkormányzat gondoskodik. Kiemelt közcélú zöldterületnek kell tekinteni azokat a közparkokat, városi kerteket, sétányokat, játszótereket, sporttereket, utcai fasorokat és az azokat kísérő zöldsávokat is, amelyek szerepe a városszerkezetben elfoglalt helyük és használatuk következtében fővárosi jelentőségű. A melléklet a zöldterületek között említi az Apor Vilmos teret (Lékai teret) is, így annak kezeléséről – beleértve az ott lévő utcabútorokat, padokat – a fővárosi önkormányzatnak kellene gondoskodnia.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.