Bírálta Mirkóczki az összefogást, a baloldal kitenné a frakcióból

Nem csillapodnak a kedélyek Egerben Mirkóczki Ádám polgármester kijelentése miatt, aki keményen beleállt a Jobbikba és a Momentumba, utóbbit visszataszítónak nevezve. A baloldali párt helyi képviselői, sérelmezve a megnyilvánulást, kitennék a frakcióból az ex-jobbikos polgármestert.

Hertelendy Gábor
2021. 03. 13. 11:14
null
A városvezető a kezdetektől megosztó volt Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 2019. évi önkormányzati választáson az Önt támogató pártok szavazói és a Önbe vetett hitük segítette a polgármesteri székbe, egészen pontosan 9842 egri polgár. A győzelem nem egy ember személyes győzelme, hanem a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum, mint politikai szervezetek összefogásának sikere volt” – írta az ex-jobbikos Mirkóczki Ádám polgármesternek címzett nyílt levelében Jánosi Zoltán, momentumos egri képviselőjelölt annak kapcsán, hogy

Mirkóczki egy lapinterjújában erősen bírálta a baloldali összefogás pontjait, és kijelentette, nem része a szivárványkoalíciónak.

– Amíg ellenzéki oldalról olyanokat hallok, mint az Európai Egyesült Államok vagy az alapjövedelem meg a négynapos munkahét, hogy a genderről ne is beszéljek, ezektől megőrülök – mondta, majd

keményen megtámadta egykori pártját, amelynek kommunikációját prolinak tartja, a Momentumot pedig visszataszítónak.

Jánosi az Egri Ügyek nevű portál által szemlézett levélben többek közt „a Momentum szavazóinak cserbenhagyását” kéri számon az egri polgármesteren. – Azzal, hogy kilépett a pártjából, először a Jobbik szavazóinak fordított hátat, akik sok éven keresztül, választásról választásra támogatták önt munkájukkal és szavazatukkal – állította a jelölt. Nem ő volt az egyetlen, aki sérelmezte Mirkóczki Ádám kemény bírálatát. Komlósi Csaba független képviselő a sajtóban megjelent nyilatkozatok után kezdeményezte az Egységben a Városért Egyesület elnökségének összehívását, sőt

felszólította az egyesület önkormányzati frakcióvezetőjét és frakciójának megmaradt tagjait, hogy vonják le a megfelelő következtetéseket és „gondolják újra a város polgármesterével való további együttműködésüket”, mert szerinte a polgármester szavai „ellentétesek az egyesület létrehozásának céljaival és szellemiségével”.

„Továbbá felkérem mindazon pártok helyi képviselőit, amelyeknek nevét és logóját Mirkóczki Ádám polgármesteri kampánya során használta, hogy nyilatkozatban határolódjanak el tőle!” – írta Komlósi Csaba.

Mirkóczki Ádám keményen nekiment a baloldali összefogásnak Fotó: MTI/Komka Péter

Az egri polgármester a helyi híroldalnak úgy reagált Komlósi nyílt levelére, ő javasolta a pártpolitikától mentes városvezetést.

– Az Egységben a Városért Egyesület szégyene, hogy Komlósi Csaba árulása és frakcióból való kilépése után még bármit kezdeményezhet ebben az egyesületben, hiszen abban a pillanatban ki kellett volna zárni. Egy olyan ember ne oktasson ki ellenzékiségből, aki az elmúlt másfél évben egyetlen egy közgyűlési vitában vagy sajtótájékoztatón, illetve egyetlen politikai tettében sem konfrontálódott a helyi Fidesszel

– mondta Mirkóczki.

Komlósi Csaba a momentumos Keresztes Zoltán képviselővel tavaly ősszel lépett ki az Egységben a Városért frakciójából, ezzel megszűnt az egyesület közgyűlési többsége. A két baloldali képviselő ugyanis korábban is bírálta Mirkóczki Ádám vezetési stílusát, mert szerintük a polgármester nem vonta be a fontos döntésekbe az Egységben a Városért képviselőit, így az baloldali pártokat sem. Komlósi azonban megtartotta pozícióját az egyesületben és függetlenként politizált tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.