Brutális sarc bevezetésére készül Csőzik

A rendkívüli jogrend kihirdetése után Csőzik László baloldali polgármester akár egymaga dönthet az érdieket érintő sarcokról.

2020. 11. 14. 12:25
null
Vajon meghátrál-e a lakossági nyomás miatt a balliberális vezetés? Forrás: Facebook/Csőzik László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erdioldal.hu birtokába került előterjesztés szerint Csőzik László polgármester brutális adóemelésre készül. A dokumentum szerint a mostani 440 Ft/négyzetméterről 1000 Ft/négyzetméterre emelné egyes érdi ingatlanok építményadóját. A lépést azzal indokolná, hogy sokan bérbe adják az ingatlanokat és a bérleti díjból ki tudják fizetni a megemelt adót is.

Így egy jelenleg 33 000 forint adójú lakás esetén a fizetendő adó 75 000 forintra emelkedik.

 

Ezen kívül Csőzik megsarcolná a katás kisvállalkozásokat is. Az indoklás szó szerint ezt tartalmazza: „E vállalkozások már a kata-adóalanyiság választásával jelentős adókedvezményhez jutnak, ezért számukra indokolatlannak tartom a helyi iparűzési adó tekintetében további kedvezmény biztosítását.”

– Az előterjesztésből kiderül, ahogy a baloldal hatalomra kerül, egyből adókat emel. Különösen most visszatetsző, amikor a kormány a vállalkozásokat segíti a koronavírus-járvány által elszenvedett veszteségeik miatt, közben Csőzik a vállalkozóktól vonja meg a kedvezményeket – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simó Károly, a helyi Fidesz-frakció vezetője. Simó emlékeztetett: Csőzik László a választási kampányában pont az ellenkezőjét ígérte.

– Csőzik azzal kampányolt, hogy igazságossá teszik az eltúlzott mértékű építményadót,

 

és az érdi székhelyű kis- és közepes vállalkozások értéknövelő és munkahelyteremtő beruházásait adókedvezményekkel támogatják majd. Ehhez képest adóemelést vezet be – reagált megkeresésünkre a Fidesz frakcióvezetője.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a tavasszal életbe léptetett rendkívüli jogrend alatt Csőzik László, Érd baloldali polgármestere nem arra használta fel rendkívüli hatalmát, amire kellett volna. A veszélyhelyzet alatt sorozatban hozta meg a járvány elleni védekezéshez nem kapcsolódó döntéseket. Három hónap alatt összesen 106 határozatot és 13 rendeletet fogadott el a képviselők tudta nélkül, ráadásul a különleges jogrend utolsó napján 46 határozatot nyomott át.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.