Előlépett a „vidéki Karigeri”

Most már biztos: Nagy János, Szigetszentmiklós balos polgármestere versenybe száll az előválasztáson a Pest megye 8. választókerületének a mandátumáért folyó küzdelemben. Ez várható volt, az nem, hogy Karácsony Gergely modorában kezd el kampányolni.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 14:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hemzseg a fals állításoktól Nagy János szigetszentmiklósi polgármester rég várt kampányvideója. A negyvenezres város vezetője tavasszal azt nyilatkozta, hogy ha legalább két szervezet támogatja, megfontolja, hogy indul-e a baloldali előválasztáson, amelynek a tétje Pest megye 8. számú választókörzetének a parlamenti mandátumának a megszerzése. Nemrég Lupa János jobbikos képviselő jelentette be, támogatja Nagy indulását, azóta pedig mindenki a Kis-Duna-menti városban a polgármester válaszára várt. Úgy tűnik, korábbi állításával ellentétben egy támogató is elég volt, és Nagy sorompóba állt.

Rendkívül tanulságos annak a Nagy Jánosnak a videója, aki néhány nappal ezelőtt arra sem emlékezett, hogy milyen vakcinát kapott, illetve annak a Nagy Jánosnak, aki a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom bázisáról indult a 2019-es választásokon, majd a baloldal támogatásával szerzett mandátumot, hogy aztán rögtön szét is verje saját koalícióját. A szigetszentmiklósi polgármester videója nagyon emlékeztet a miniszterelnöki indulását ugyancsak a napokban bejelentő Karácsony Gergely kampányához. Ahogyan a főpolgármesternek is kampányfilmekre van szüksége ahhoz, hogy egy ország vezetésére alkalmasnak tűnjön, úgy az eddig puha kézzel irányító, saját magának is gyakran ellentmondó Nagy János is egy pózolós videóval próbál tekintélyt kölcsönözni magának.

Nagy azt állítja, hogy a kormány magára hagyta a településeket, miközben alig két hete jelentette be, hogy állami forrásból végre megépül a régóta áhított iskola. Azt is mondja, hogy a fideszes vezetés egy több sebből vérző várost hagyott maga mögött, miközben egy néhány héttel ezelőtti videós polgármesteri beszámolójában határozottan állította, hogy az iskolaépítést még az előző városvezetés járta ki.

Az önmagával is folyamatosan ellentmondásba kerülő polgármesternek a Momentum, a DK, az MSZP és az LMP jelöltjével kell megküzdenie, egyedül a Jobbik nem állított vele szemben indulót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.