Embercsempészek védelmét látta el az érdi Csőzik László

A nizzai és a bécsi merénylet fényében ez különösen gyomorforgató – így kommentálta T. Mészáros András, Érd korábbi polgármestere, hogy a várost jelenleg irányító Csőzik László 2015-ben ügyvédként számos embercsempész védője volt. A baloldali politikus ráadásul az öt évvel ezelőtti migránsáradatot arra szerette volna felhasználni, hogy – humanitáriusnak kikiáltott tevékenységük miatt – a bűnözők enyhébb megítélés alá kerüljenek.

2020. 11. 09. 9:55
null
Csőzik László, Érd balliberális polgármestere egy testületi ülésen. Fotó: Csőzik László Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Embercsempész védenceim (egyre nő a számuk) sorra kérdik, hogy ami most van, az hány évvel kevesebbet jelent majd nekik. Azt mondják, hogy ők mindkét megközelítést »hozzák«: ha úgy »vesszük«, állami feladatot vállalnak át, ha a másik oldalról nézzük, segítettek a szerencsétleneken. Így is, úgy is enyhítő körülmény. Lehet, át kell hangolnom a védőbeszédeket” – írta Facebook-oldalára Csőzik László még 2015. szeptember 12-én. Azóta eltávolította a bejegyzést.

Emlékezetes, akkoriban érte el Európát a migrációs hullám, illegális bevándorlók tízezrei vonultak Magyarországon keresztül nyugat-európai célállomásokra.

Lapunk szerette volna megtudni Érd baloldali polgármesterének álláspontját, ám válasz nem érkezett. Megkérdeztük, igaz-e, hogy ügyvédként embercsempészeket védett, ő posztolta-e a bejegyzést, és később miért törölte. Továbbá érdeklődtünk, gondolt-e arra, hogy az embercsempészek által az Európai Unióba, illetve Magyarországra illegálisan csempészett migránsok között terrorista hátterű vagy ilyen szándékkal érkező személyek is lehettek.

T. Mészáros András, Érd előző polgármestere, a helyi Fidesz elnöke megkeresésünkre úgy reagált: felháborító és méltatlan egy közösség vezetőjéhez az a fajta ravaszkodás, érzéketlenség és cinizmus, ami Csőzik bejegyzéséből árad. – Ő akkor még országgyűlési képviselőnek készült, és hátborzongató még belegondolni is, hogy egy ilyen ember az érdiek országos képviseletére pályázhatott – jelentette ki lapunknak T. Mészáros András. A volt városvezető hangsúlyozta: 2015 óta az embercsempészek közreműködésével sok ellenőrizetlen hátterű és szándékú migráns érkezhetett az Európai Unió és Magyarország területére.

– Csőzik ezeknek a bűnözőknek keresett mentséget, kifogást, enyhítő körülményt. A nizzai és a bécsi merénylet fényében ez különösen gyomorforgató. Ki kell mondani: Csőzik városvezetőként és morálisan is megbukott – jelentette ki a korábbi polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.