Megint alaptalanul vádaskodott Hadházy

Oszkó Péter érdekkörébe tartozó ingatlanberuházást titulált Hadházy Ákos „NER-feudalizmusnak”.

Munkatársunktól
2021. 03. 26. 17:51
HADHÁZY Ákos
Budapest, 2019. március 15. Hadházy Ákos független országgyûlési képviselõ beszél az ellenzéki pártok demonstrációján Budapesten a Szabad sajtó útján 2019. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy újabb ügyben bizonyosodhattunk meg arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szavait nem lehet komolyan venni.

Hadházy néhány napja az Átlátszónak azt állította, hogy a Mészáros Beatrix (Mészáros Lőrinc felesége) médiacégét vezető Ruff Zoltán a tulajdonosa annak a balatonhenyei teleknek, ahol egy „ezer négyzetméteres kastélyt” építenek. A portál és a baloldali honatya drónokkal és kamerákkal felszerelve közösen indultak feltáró anyagot készíteni, közben erősen bírálva az általuk vélt tulajdonost, amiért a „festői szépségű” településen, ráadásul „világörökség-várományos, természetvédelmi területen” bonyolítja a „hatalmas” építkezést.

Minden korábbinál nagyobb bakot lőtt Hadházy Ákos Fotó: MTI/Mónus Márton

– Ez a történet a NER-es feudalizmusról szól, kastéllyal, tiszttartó házzal, külön fürdővel, mulatóházzal – hangoztatta Hadházy a Korrupcióinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján.

Ám a Magyar Nemzetnél jelentkezett a valódi tulajdonos, aki nem más, mint annak az Oszkó Péternek a vállalata, aki Bajnai Gordon szocialista kormányának pénzügyminisztere volt.

Az OXO Properties Holding Kft. – amelynek az Opten cégadatbázis adatai szerint Oszkó Péter az egyetlen bejegyzett tagja – azt közölte a szerkesztőségünkbe eljuttatott levélben, hogy a cég számos Balaton felvidéki magánfejlesztés beruházója, s a portfólión belül a vállalat magánbefektetője a Közép-Európai V. Magántőkealapnak, amelynek a beruházásai közé tartozik a szóban forgó, Balatonhenye, Petőfi Sándor utca 10. szám alatti ingatlanegyüttes.

„Az érintett balatonhenyei magánfejlesztésről számos téves információ jelent meg a sajtóban, melyek szükségtelenül terhelik a tevékenységünket és hátrányosan érinthetik a működésünket is” – írták, hozzátéve, hogy a érdekeltségükbe tartozó tőkealap beruházásának magánjellegére tekintettel mindenkit arra kérnek, tartózkodjanak a beruházás tulajdonosi körét illető téves állításoktól és spekulációktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.