Mirkóczki élcelődött a holokauszton

„Ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!” — így válaszolt a Jobbik munkatársa Mirkóczki Ádámnak abban a levelezésben, melyben a párt képviselője viccelődve vonta kétségbe a vészkorszakban megölt zsidók számát. Mirkóczki, aki épp a baloldal támogatását is magáénak tudó egri polgármesterjelölt, nem cáfolta az általa leírtakat, zavarodottan azt javasolta a Hír TV munkatársának: jelentse fel.

2019. 10. 05. 8:45
null
A jobbikos képviselő nem tudott mit mondani a sajtónak Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkérdőjelezte az Auschwitzban elhunyt zsidók számát a jobbikos Mirkóczki Ádám abban a Kék Duna keringő címet viselő levelezésben, melyet 2015-ben indítottak jobbikosok. Az Elemi.hu birtokába került levelezésben Mirkóczki, aki jelenleg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és a baloldali összefogás egri polgármesterjelöltje, azt írta: „Idézek az M1 ma esti híradójából: »az auschwitzi haláltábor szűk hároméves működése során mintegy kétmillió embert öltek meg…« Ez ugye azt jelenti, hogy három éven keresztül minden nap megöltek és porrá égettek 2000 embert! Ha egy nap kimaradt, akkor másnap már 4000-et kellett. Ez teljesen reális…”

A jobbikos képviselő nem tudott mit mondani a sajtónak
Fotó: Mirkó István

Mirkóczki, aki tavaly márciusban egy interjúban arról vallott, hogy a Jobbikban „az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz”, öt évvel később kétségbe vonta a holokauszt áldozatainak számát, amire elsőként a párt sajtóosztályának munkatársa reagált. Doboz Zoltán, aki jelenleg a jobbikos Alfahír.hu-nál dolgozik, úgy viccelődött: „Kérlek, ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!”

Hozzászólt a beszélgetéshez Balasi András is, aki jelenleg a Jobbik önkormányzati képviselőjelöltje a főváros V. kerületében, egy másik Jobbik-alkalmazott pedig azt írta: „Igen, már számolgatni is jogsértő, (kivéve, ha a kárpit számolják a jogosultak).”

A levelezés címzettjei között szerepelt még Szabó Edit Édua, Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnökének felesége, akiről idén év elején derült ki, hogy 2017-ben kötött házasságuk napján többször is náci karlendítéssel pózolt a kamera előtt. Az esküvőn jelen volt Vona Gábor akkori elnök, Mirkóczki Ádám pártszóvivő és Szabó Gábor pártigazgató is.

– Jelentsen fel! Nem tudok rá mit mondani – reagált kissé zavartan tegnap Mirkóczki a Hír TV-nek, amikor szembesítették az általa leírtakkal. Párttársa, Bereczki Miklós úgy magyarázta párttársa szavait, hogy a holokauszt a nemzet tragédiája, és az összefogás pártjai mind ezen a véleményen vannak, köztük a Jobbik és Mirkóczki Ádám is. A DK is kiállt a holokausztot megkérdőjelező jobbikos mellett.

Barkóczki Balázs, a Gyurcsány-párt szóvivője annyit mondott, a Jobbiknak voltak vállalhatatlan kijelentései és ügyei, de a párt azóta egy színpadra lépett a demokratikus ellenzékkel, és ezzel vállalta, hogy az „Orbán utáni Magyarország” csak az emberi méltóság tiszteletére épülhet.

Emlékeztetőül: Ózdon a jobbikos Janiczak Dávidot támogató ellenzéki összefogásból pont Janiczak korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt hátráltak ki Gyurcsányék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.