Nem közölte a koronavírus-adatokat Érd polgármestere

Annak ellenére, hogy naponta közölte a Pest megyei kormányhivatal Érd ellenzéki polgármesterével a koronavírus-járvány helyi adatait, Csőzik László nem hozta azokat nyilvánosságra. Miután a számok kiszivárogtak, a városvezető rémhírterjesztésért feljelentést tett, majd a kormányra kezdett mutogatni, hogy eltitkolták előle az adatokat.

2020. 05. 27. 19:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész járvány alatt jóformán semmi adatot nem közöltek az érdiekkel, pedig naponta kapták a tájékoztatást a kormányhivataltól. Egy helyi blog megkérdezte és május 12-én megírta az adatokat és azt, hogy négy érdi személy meghalt. Mindezek után Csőzik László polgármester feljelentette a blogot rémhírterjesztésért – árulta el a Magyar Nemzetnek Simó Károly a Fidesz-KDNP – Összefogás frakcióvezetője. Hozzátette: a rendőrség elutasította a feljelentést, a polgármester további vádaskodásba kezdett, a kormány és a rendőrség kettős mércéjét emlegetve.

– Mindezek után levelet írtak Müller Cecília tisztifőorvosnak, aki visszaigazolta hivatalosan az aznapi halottak számát, akkorra már hat fő hunyt el koronavírus következtében. Mivel bebizonyosodott a blog állítása, a polgármester azzal védekezik, hogy eltitkolták előle az érdi adatokat, holott a kormányhivatal naponta küldte azokat – mondta el a fideszes képviselő, aki hozzáfűzte: Csőzik azzal is vádaskodott, hogy a kormány anonim blogon keresztül szivárogtatta a koronavírus-járvány adatait.

Müller Cecília tisztifőorvos leveléből az is kiderült, hogy hatvanhat fertőzöttet igazoltak Érden.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.