Nevetséges jelmezben tiltakozott a DK az abortusz „betiltása” ellen

A sajtótájékoztatóként bejelentett videóüzenetben a nők elnyomásáról beszéltek az ifjú DK-sok.

Magyar Nemzet
2020. 11. 07. 12:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nevetséges maskarában tiltakozott a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a DEL két tagja az abortusz „betiltása” ellen. A mindössze négyperces videót a Parlament épülete előtt vették fel, jelmezüket a civilizáció elpusztulásáról szóló A szolgálólány meséje című film ihlette. A videóban Hegyesi Edina a szokásos DK-féle kommunikációs stílusban beszél arról, hogy

hasonlít az „Orbán-rezsimre” a film üzenete, miszerint a „nők elnyomottak”, a férfiak pedig „a hagyományos értékekre hivatkozva bármit megtehetnek, és meg is tesznek ezekkel a rabszolgasorban tartott nőkkel”.

A videóban arról panaszkodnak a DK aktivistái, hogy „Orbánék egy lépésre vannak attól, hogy betilthassák az abortuszt.” Úgy tűnik, az elkerülte a figyelmüket, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetségnek – amely 2010 óta kétharmados többséggel kormányoz, és új alaptörvényt is elfogadott – eddig is lehetősége lett volna, hogy betiltsa a magzatok életét kioltó beavatkozásokat, mégsem tette. A baloldal tehát olyasmivel riogat, aminek semmi alapja nincs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.