Párbeszédet indított Fürjes Balázs a Városmajor felújításáról

Elköltöztethetik a Városmajori Szabadtéri Színpadot, hogy a helyén ötezer négyzetméternyi parkot alakíthassanak ki. Az előzetes tervekről társadalmi párbeszédet hirdetett Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

2021. 03. 13. 11:26
null
„Azt javasoljuk Karácsony Gergelyéknek, hogy legkésőbb október elején folytassuk a párbeszédet” Fotó: Nyitrai Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Városmajor 1785 óta közkert. Sokan nem tudják, hogy eredeti területe kétszer akkora volt, mint a mai parkterület. Adjuk vissza a levágott zöldfelületek jelentős részét a Majornak” – írta közösségi oldalán Fürjes Balázs államtitkár, a Hegyvidék fideszes választókerületi elnöke.

„Tervezzünk közösen! Vonjuk be a Városmajori Parkbarátok Egyesülete mellett az összes itt élő budai polgárt is, hiszen ez a park leginkább az övék. Költöztessük ki alkalmasabb helyre az élsportot szolgáló MTK pályákat, és zöldítsük vissza ezen területek egy részét! Csökkentsük a Maros utca autósforgalmát, a park zajterhelését, szüntessük meg a Maros-Csaba „halálkereszteződést”, legyenek új parkbútorok, játszó- és sporteszközök, új vízfelület, több zöld, hozzuk rendbe a csatornázást!”

– vázolta terveit Fürjes Balázs, aki szerint a Városmajori Szabadtéri Színpadnak is új helyet kellene találni. Az intézmény ugyanis ötezer négyzetméter parkfelületet foglal el. Helyette zöldet és vizet szeretne a térségben látni Fürjes, de nem szabna gátat egy elkerített, jó méretű, minőségi kutyás élményparknak sem, amely békét teremtene az állattartók, a szabadidős sportolók és a kisgyerekesek között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.