Pikó visszavonatja Szarka Gábor józsefvárosi kitüntetését

Folytatódik a Gyurcsány Ferenc által kitervelt bosszúhadjárat, ezúttal Pikó András, Józsefváros polgármestere teljesíti a tervet: előterjesztést nyújt be a képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében játszott érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület. Szarka nagyot hibázott Pikó szemében, amikor elfogadta az SZFE kuratóriumának a felkérését.

2021. 02. 03. 19:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemnek otthont adó önkormányzatként kötelességünk, hogy minden, a rendelkezésünkre álló eszközzel jelezzük, hogy ez a rombolás elfogadhatatlan és Józsefvároshoz méltatlan. Ezért előterjesztést nyújtok be a képviselő-testülethez dr. Szarka Gábor »Józsefvárosi Becsületkereszt« kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem józsefvárosi létrejöttében játszott elévülhetetlen érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület” – jelentette ki Pikó András, Józsefváros polgármestere a közösségi oldalán. A diktatórikus lépést Pikó azzal indokolta, hogy 2020-ban Szarka Gábor elfogadta a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) irányító alapítvány kuratóriumának felkérését a kancellári tisztségre, majd ebben a minőségében kulcsszerepet vállalt az SZFE modellváltásában.

A Magyar Nemzet korábban megírta: hasonló okokból kellett távoznia a posztjáról a Pinceszínház igazgatójának. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azért menesztette Soós Péter, mert a rendező-direktor félállásban a Vidnyánszky Attila vezette Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanítana. Az önkormányzat szerint munkaügyi kérdésről van szó, Dömötör Csaba államtitkár viszont úgy látja, Gyurcsány Ferenc fenyegetését váltotta be a baloldali városvezető, egyértelműen politikai tisztogatás történt. A kormánypárti politikus ezt azzal támasztja alá, hogy az SZFE-ügy kibontakozásának idején Gyurcsány Ferenc azzal fenyegetőzött, hogy az intézményt fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Vidnyánszky Attilát és társait földönfutóvá teszi. Dömötör úgy véli, Soós Péter menesztése már része a DK elnöke által megígért bosszúhadjáratnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.