Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet.

2019. 09. 11. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely (képünkön) kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet. Az októberi megméretésen Kulcsár eredetileg Debrecenben indult volna egyéni képviselőjelöltként a Momentummal és az LMP-vel szövetségben, ám vállalhatatlan múltja miatt végül a két támogató párt kihátrált mögüle. Érdekes, hogy Kulcsár múltbeli, elfogadhatatlan viselkedése addig nem zavarta egyik pártot sem, míg lapunk fel nem elevenítette, hogy a holokausztot „kamukausztnak” nevező, a vészkorszak áldozatainak emlékére állított Duna-parti emlékmű melletti, a zsidók Dunába lövését szimbolizáló cipőkbe beleköpő, párttársainak horogkereszttel boldog új évet kívánó Kulcsár Gergelyt támogatják Debrecenben.

A visszalépést Kulcsár közösségi oldalán azzal indokolta: hisz a Jobbik–Momentum–LMP összefogás erejében, és nem szeretné, ha a személye elleni támadások rontanák a választási esélyeiket. A politikus azt állította, ő döntött a visszalépésről, a Momentum közleményé­ben viszont az állt, felkérték Kulcsárt a visszalépésre.

A Jobbik, amely valamilyen oknál fogva ragaszkodik Kulcsár Gergelyhez, most egy megyei listán szorított helyet a volt országgyűlési képviselőjének. Mindezt annak ellenére, hogy Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke pont Kulcsár visszaléptetését két hete még úgy magyarázta: egy hibát elkövető ember abszolút jogos belátásáról van szó. – A Jobbik egy olyan párt, ahol vannak következmények – hangsúlyozta az alelnök a megyei listára tett párttársára utalva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.