Simonka György tagadja a vádakat

A vádlott állítja, hogy a vádiratban kifogásolt beruházások mind szakszerűen megvalósultak.

Magyar Nemzet
2020. 10. 13. 14:44
null
Simonka György a védőjével az előkészítő ülésen Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizonyítási eljárás első tárgyalási napjának délelőttjén az első- és másodrendű vádlottak nem kívántak vallomást tenni, de ez nem zárja ki, hogy majd később a tárgyalás során nem kerül erre sor.

Délután Simonka György Békés megyei országgyűlési képviselő harmadrendű vádlottként állt a bíróság elé. A januári előkészítő ülésen még engedte, hogy fotózzák őt a tárgyaló teremben, ezúttal azonban nem járult ehhez hozzá. Mint mondta, a sajtó komoly nyomás alá helyezte a családját, és nem akarja őket ismét kitenni ennek.

A vádlott kijelentette, fenntartja a nyomozás során tett vallomását, amelyet nem kívánt a bíróság előtt megismételni és egyelőre kérdésekre sem válaszolt. Kiderült, a vádirat kapcsán egy másik vallomást nyújtott be írásban, amelyet Metzing Márton bíró olvasott fel.

Simonka György a vádiratban a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadja az írásos vallomásban is.

Eszerint semmilyen bűnszervezetet nem hoztak létre és erre szemernyi bizonyíték sincs. A vádbeli termelőszövetkezetek létrehozását szerinte a 2008-as gazdasági válság tette szükségessé. Ekkor egyébként sem juthatott volna támogatáshoz, mivel baloldali kormány volt hatalmon, így támogatásra nem számíthattak. A vádiratban kifogásolt beruházások szakszerűen megvalósultak. Ugyanakkor nem igaz, hogy ő 45 százalékot kapott volna vissza a beruházások után, hiszen szakértői véleményekkel alá tudja támasztani, hogy a kérdéses beruházásokat a költségek 55 százalékán nem lehetett volna megvalósítani.

Simonka György a szintén vádlott feleségéről, és unokahúgáról, azt írta, önállóan végezték a tevékenységüket, s ő semmilyen törvénytelen vagy szabálytalan dologról nem tud munkájukkal kapcsolatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.