Sokba kerülhet a baloldali polgármester mulasztása Érden

Csőzik László polgármester figyelmen kívül hagyta az érvényes jogszabályt, és nem nyújtotta be Érd önkormányzatának idei költségvetés-tervezetét február 15-ig. A Magyar Nemzet erre egy nappal a határidő lejárta után hívta fel a figyelmet. A cikkünk nyomán Tényi István a kormányhivatalhoz fordult.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 10:29
null
Vajon meghátrál-e a lakossági nyomás miatt a balliberális vezetés? Forrás: Facebook/Csőzik László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány ellen folytat játszmát Érd balliberális polgármestere, Csőzik László – ezt Simó Károly, az érdi Fidesz–KDNP frakcióvezetője nyilatkozta a Magyar Nemzetnek február 16-án. Simó ezt annak apropóján állította, hogy a polgármester a jogszabály figyelmen kívül hagyásával nem nyújtotta be február 15-ig a város idei költségvetésének tervezetét. A cikkben Simó úgy fogalmaz:

A polgármester a törvénysértést is vállalva azért nem nyújtott be költségvetést, mert a találkozó előtt nem akarja kiteregetni a lapjait. Arra számítunk, hogy a büdzsé elkészítésénél nagyon vastagon fog majd a ceruza, mindent beterveznek a legnagyobb összeggel, és ezt tárják majd Gulyás Gergely elé.

Csőzik László. Érd balliberális polgármestere nem nyújtotta be határidőre a költségvetést
Fotó: Facebook/Csőzik László

A frakcióvezető szerint ez a taktika akár azt is lehetővé teszi, hogy ha a kormány nem a polgármester által feljavított összegekkel kompenzálja a várost a kiesett adókért, akkor Csőzik azt is kommunikálja, hogy a kormány magára hagyta Érdet.

A cikk nyomán a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult Tényi István, aki az elmúlt években több országos hatókörű ügyben kezdeményezett jogi lépéseket. Tényi levelében így fogalmaz: „állásfoglalást kérek arról, hogy a helyi önkormányzat mulasztása indokolttá tehet-e a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 132. §-a szerinti törvényességi felügyeleti eljárást”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.