Sorosék támogatják a leváltott főigazgatót

A Soros György által finanszírozott nemzetközi szervezet, az Avaaz ad médiafelületet az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet felmentett főigazgatójáért kiálló petíciónak. A nyíltan liberális Avaaz számos országban tevékenykedik a választási kampányidőszakokban, a 2018-as magyar országgyűlési választások idején a közösségi oldalakon húsz percenként jelentek meg Orbán Viktor- és Fidesz-ellenes felhívások, illetve az ellenzéki jelölteket hirdető politikai reklámok.

Magyar Nemzet
2020. 04. 14. 21:07
null
Brüsszelben is tüntettek az NGO aktivistái, itt éppen a Facebook-vezér ellen Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 13-án petíció indult az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) dolgozói közössége aláírásával, amelyben arra kérik a miniszterelnököt, az Operatív Törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot, bírálják felül Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter Cserháti Péter főigazgatói megbízását megszüntető döntését. Az Emmi tájékoztatása szerint a felmentést az indokolta, hogy Cserháti Péter nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre vonatkozóan. Az intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, április 16-ra azonban az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámnak, továbbá az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről a főigazgató nem gondoskodott.

Az ügy érdekessége, hogy a petíció a köztudottan Soros György által finanszírozott szervezet oldalán, az avaaz.org-on jelent meg. Az Avaazról korábban is hallhattunk már, az egész világot behálózó szervezet a világ számos országában szervez petíciókat, tüntetéseket.

Leggyakrabban a környezet védelme, vagy más nemesnek látszó ügy mellett lépnek fel, azonban igen gyakran a választásokat megelőző időszakokban is szervezkednek, nem meglepő módon soha nem a konzervatív, jobboldali erőket támogatva.

Amíg ön alszik, Soros dolgozik

Lehet, hogy puszta véletlen csupán, de az ember bizonyos koron és tapasztalaton túl már nem hisz a véletlenekben.

Hollik István korábbi kormányszóvivő tavaly májusi nyilatkozata szerint számos bizonyíték látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Soros György és az általa finanszírozott NGO-k hogyan próbálták manipulálni a választásokat. „Ezt már megtették 2014 előtt az európai parlamenti választások kampányában, illetve számos bizonyíték van arra is, hogy egy Avaaz nevű NGO-n keresztül megpróbálták manipulálni a 2018-as magyar országgyűlési választásokat is” – mondta el Hollik István.

Földi László biztonságpolitikai szakértő szintén tavaly májusban nyilatkozta azt lapunknak, hogy „Még a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-hálózat egyéb jogvédő szervezeteinél is sokkal hatékonyabbak az Avaazhoz hasonló alakulatok, hiszen utóbbiak közvetlenül az emberekhez fordulnak, és arról győzik meg őket, hogy olyan képességeiket fejlesztenék, mint például a vitakultúra, vagy arra tanítanák meg őket, hogyan kell megszervezni egy közösséget”. A 2006-ban alapított Avaaznak több mint 51 millió támogatója van, és a világ több országában, számos alkalommal manipulált választásokat, népszavazásokat. Az Avaazt a kezdetektől fogva Soros György finanszírozza, először 150 ezer dollárt juttatott számukra a Nyílt Társadalom Intézeten keresztül, és később két másik szervezet közreműködésével támogatta.

Brüsszelben is tüntettek az NGO aktivistái, itt éppen a Facebook-vezér ellen
Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A liberalizmusát nyíltan vállaló Avaaz számos országban igyekezett manipulálni a választásokat – 2016-ban aktívan részt vettek az amerikai elnökválasztási kampányban „Győzzük le Donald Trumpot” akciójukkal, a legutóbbi francia elnökválasztáson Macron érdekében mozgósítottak szavazókat, az olaszországi választások során pedig mindent megtettek azért, hogy megállítsák a bevándorlásellenes „szélsőjobb” győzelmét Olaszországban.

Az Avaaz megbízásából a 2018-as magyar országgyűlési választások előtt óriási nagyságrendű fizetett hirdetések segítségével a Facebookon és a Messengeren húsz percenként jelentek meg Orbán Viktor- és Fidesz-ellenes felhívások, illetve ellenzéki jelölteket hirdető politikai reklámok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.